Hlavní obsah

Velká bitva na úvod evropského šampionátu. České softbalistky urvaly výhru v poslední směně

Dramatickou bitvu na začátku mistrovství Evropy ve Španělsku absolvovaly české softbalové reprezentantky. V duelu prohrávaly v poslední směně 7:8, ale po odpalu Gabriely Slabé při obsazených metách doběhly pro rozhodující dva body její spoluhráčky a stav utkání otočily. „Vyhráli jsme velkým stylem. Průběh byl ale komplikovanější než jsme čekali," prohlásil Vojtěch Albrecht, trenér ženské reprezentace. V pondělí čeká český tým ve skupině F utkání s Nizozemskem.

Foto: ČSA

České softbalistky porazily na úvod evropského šampionátu Francouzky.

Článek

Francouzské hráčky se dokázaly prosadit proti Veronice Peckové, dlouhodobě nejlepší české nadhazovačce, hned v první směně třemi body. Češky ale dokázaly rychle srovnat a brzy šly i do vedení. Soupeřky však odpověděly ziskem dalších tří bodů. I tady ale našly domácí reprezentantky odpověď (6:6).

Napínavé drama gradovalo v poslední směně, kdy dvoubodový homerun odpálila Kimane Rogron. „Útok Francie nás zaskočil, soupeřky nám dávaly body. Ukázali jsme ale dobrou sílu týmu a nezbláznili jsme se z toho," neskrýval trenér Albrecht spokojenost, jak si v těžkých chvílích jeho svěřenkyně poradily, když otočily skóre ve svůj prospěch.

Celkově český tým dal v úvodním duelu deset úspěšných odpalů. V pondělí na evropském šampionátu nastoupí Češky od 18:00 proti Nizozemsku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články