<

Konec s hokejem? Kolowratová nastupuje na studium medicíny

Foto: olympijskytym.cz

25. července 2022, 16:29

Adéla Kvapilová

Přišel čas splnit si další sen. Po účasti na zimní olympiádě hokejistka Samantha Kolowratová nastupuje na filadelfskou univerzitu, kde se chystá studovat medicínu. Hokej jde nyní na nadcházející sezonu stranou. Přerušení kariéry potvrdila 26letá obránkyně na sociálních sítích.

U hokeje chtěla zůstat, dokud se nebude křížit se studiem. Avšak nyní Samantha Kolowratová usoudila, že skloubit tyto aktivity by bylo obtížné.

„Začínám studovat medicínu. Rozhodla jsem se tedy, že následující rok nebudu hrát hokej,“ potvrdila svým fanouškům na sociálních sítích s faktem, že do školy Sidney Kimmel Medical College nastoupila už v pondělí.

„Není to žádná sranda, studium je hodně náročné,“ uvědomuje si česká reprezentantka, která v uplynulém ročníku působila v ženském výběru Brynäs IF ve Švédsku.

Původně ani neplánovala video s odůvodněním natočit. „Spoustu lidí se mě ptalo, proč nejsem v nominaci, jestli ještě hraju a kde budu hrát. Konečně tedy odpovím,“ zmínila rodačka z Prahy, která dostávala zprávy, proč se neobjevuje na soupisce k nadcházejícímu mistrovství světa žen v Dánsku.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Sammy Kolowrat(ová) (@sammy_kolo)

Pro Kolowratovou se nyní hokej odsouvá na druhou kolej. „Stát se doktorkou byl vždy můj sen, stejně jako dostat se na olympiádu,“ prozrazuje.

I když v tomto ročníku nebude součástí národního tým žen, plánuje spoluhráčky z reprezentace pozorovat nadále. „Mám pocit, že začínám novou kapitolu. Holkám budu stále fandit a sledovat je,“ přiznává účastnice pekingské olympiády.

„Nevím, co bude za týden, natož za čtyři roky. Možná budu hrát."

Hokejové kariéře ale vrátka definitivně nezavírá. „Nevím, co bude za týden, natož za čtyři roky. Možná budu hrát. Hlavně abych měla pivo na střídačce, to je pak hokej nejlepší,“ vtipkuje směrem k budoucnosti, na kterou se těší.

Foto: Brian Jenkins, nwhl.zone

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz