Policisté obvinili lyžaře za srážku, při které zemřel Emil Kintzl

25.07.2022 16:55

Policisté z oddělení obecné kriminality ukončili prověřování případu. Emil Kintzl po srážce s dalším lyžařem na sjezdovce na následky zranění zemřel.

Pohled ze sjezdovky

Policisté vydali usnesení o zahájení trestního stíhání dvaapadesátiletého muže  ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti. K tragické události došlo 12. března letošního roku před jedenáctou hodinou dopoledne při sjíždění sjezdovky v lyžařském areálu. "Obviněný včas nezareagoval na zprava přijíždějícího lyžaře, kterým byl osmaosmdesátiletý muž z Kašperskohorska, jenž přejížděl svahem šikmo a došlo k bočnímu nárazu a jejich pádu. Starší muž utrpěl zranění, se kterým byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice, kde o dva dny později na následky zranění zemřel a byla u něho nařízena soudní pitva," uvedla mluvčí policistů Dana Landmanová.

Policisté si ve věci vyžádali znalecký posudek z oboru zdravotnictví, odvětví soudní lékařství i oboru sport, odvětví lyžování. "Podle znaleckého posudku podezřelý muž porušil tři pravidla vydaná Mezinárodní lyžařskou federací FIS, která jsou pro lyžaře na sjezdových tratích závazná,“ dodala Dana Ladmanová.

Obviněnému hrozí až tříleté vězení.

Foto: ilustrační

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24