25. července 2022 • 20:12

Martincová po Prague Open: Sesypalo se mi to. Vyhlíží restart v zámoří

Autor: Miroslav Mazal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loňské finále na domácím podniku Livesport Prague Open neobhájí. Tenistka Tereza Martincová se s turnajem na Spartě rozloučila už v 1. kole po porážce 6:2, 4:6 a 3:6 s Francouzkou Chloé Paquetovou. „Neobhájila jsem to. Mrzí mě to, ale co se dá dělat,“ krčila rameny zklamaná 73. hráčka světového žebříčku.



Na rozpálený centrkurt vstoupila Martincová sebevědomě. Po vítězství Marie Bouzkové nad Rakušankou Sinjou Krausovou bylo zaděláno na druhý český vítězný singl pondělního programu.

Úvodní set česká tenistka ovládla s přehledem (6:2) a ve druhém měla dokonce gameboly na 4:1. Jenže šance nevyužila a francouzská soupeřka z pomezí elitní stovky žebříčku vycítila šanci.

„Nevyšlo mi pár úderů, udělala jsem za sebou několik chyb. Celé se mi to sesypalo a nebyla jsem schopná se dostat zpátky,“ smutnila Martincová.

Promarněný náskok se podepsal na psychice pražské rodačky. „Navíc mi teď chybí odehrané zápasy,“ konstatovala. Martincová se od semifinále na trávě v Nottinghamu čtyřikrát v řadě neprobojovala přes první kolo.

Před turnajem v Praze vypadla i v prvních kolech Wimbledonu, Eastbourne i Birminghamu. „Snažím se dostat zpátky, ale spíš bojuji sama se sebou,“ uznala. „Nemyslím, že bych si to připouštěla. Ačkoliv se mi nesešlo pár posledních zápasů, je to ovlivněné i losem. S tím člověk nic neudělá.“

Během loňského tažení ve Stromovce, kde hrála finále proti šampionce Barboře Krejčíkové, odbourala dřívější nervozitu z vystoupení před domácím publikem. To dokázala potvrdit i na podzim v Ostravě, kde vybojovala halové čtvrtfinále.

„Bohužel, loni to byla asi výjimka, která potvrzuje pravidlo. Teď jsem nepředvedla svůj nejlepší výkon. Začátek nebyl špatný, ale pak se mi to sesypalo a nemohla jsem se dostat zpět,“ shrnula Martincová.

V polovině sezony má na kontě 11 vítězství a 17 proher. Napravit bilanci zkusí na betonech na americkém kontinentu, kam brzy zamíří. „Zkusím restart tam,“ přikývla Martincová.

Tereza Martincová na turnaji v Praze
Tereza Martincová na turnaji v Praze

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud