Linda Fruhvirtová na W60 v Itálii začala třísetovou výhrou

26. 7. 2022, 09:17
Aktuality 3
ITF CORDENONS - Sedmnáctiletá Linda Fruhvirtová vstoupila do turnaje ITF W60 v italském Cordenonsu, kde plní roli nasazené čtyřky, výhrou 6-0 4-6 6-3 nad Nefisou Berberovičovou z Bosny a Hercegoviny.
Profily hráčů
Linda Fruhvirtová

Linda Fruhvirtová měla velmi silný začátek sezony, v únoru na W25 v Mexiku získala svou třetí a zároveň nejcennější trofej a pak v březnu přes Danku Koviničovou, Elise Mertensovou a Viktorii Azarenkovou senzačně prošla až do osmifinále podniku WTA 1000 v Miami.

Od té doby však zaznamenala jedinou vítěznou sérii, a to na konci června na akci W100 v Charlestonu, kde ve čtvrtfinále prohrála s tehdy hráčkou osmé stovky.

Další šanci dosáhnout na čtvrtfinálovou účast má v tomto týdnu na W60 v Itálii. Sedmnáctiletá Češka, která je nasazenou čtyřkou a mohla by si zajistit debut v Top 150 žebříčku, začala výhrou 6-0 4-6 6-3 nad #257 Nefisou Berberovičovou. Soupeřka se po nepovedeném 24minutovém úvodním dějství značně zlepšila a favorizované Fruhvirtové svou agresivní hrou ještě pořádně zatápěla.

Talentovaná teenagerka nakonec na postup potřebovala přes dvě hodiny. O čtvrtfinále si zahraje s domácí Nurií Brancacchiovou, nebo Chorvatkou Janou Fettovou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Pesek12
Nevíte proč nehraje raději doma v Praze?
Reagovat
tommr
v Praze by s tím co momentálně předvádí neměla šanci ...
Reagovat
Pesek12
Tak to tou světovou jedničkou hned tak nebude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist