Hlavní obsah

Olomouc začala bez Krejčího, jasno o něm ještě není

Na sezónu bez hvězdného Davida Krejčího se pomalu začínají připravovat hokejisté Olomouce. Sám někdejší centr Bostonu, který se loni po patnácti letech v NHL na Hanou vrátil a celý extraligový ročník za Kohouty odehrál, se sice ještě nerozhodl, ale zatím je v zámoří a podle zákulisních informací není moc pravděpodobné, že by v Olomouci letos pokračoval.

Foto: https://www.hc-olomouc.cz/

Hokejisté Olomouce při prvním tréninku na novou extraligovou sezonu.

Článek

Trenér Kohoutů Jan Tomajko, který se na pozici hlavního kouče posunul po odchodu Zdeňka Motáka do Třince, však tvrdí, že nic ohledně populárního 'Krejči' není ještě definitivní. „Ještě se ho nevzdáváme. Těžko ovšem říct, jak to dopadne. Jsme v kontaktu, něco v tom směru víme. Pořád je tam však otazník, uvidíme," řekl k tomu v úterý Právu olomoucký lodivod.

Mít a nemít Krejčího je podle něj obrovský rozdíl. „Takový hráč je nenahraditelný. Když bychom ho neměli, tak si s tím ale budeme muset nějak poradit. Útočníci, co přišli, by kvalitu naší ofenzívy měli zvednout. Jen tahounů bude prostě víc. Budou se o to muset kluci podělit. Doufám, že se někteří od něj minulou sezónu něco naučili a teď to zúročí," podotkl.

Kohouti zahájili v pondělí přípravu na ledě a byly u toho i tři posily do útoku Pavel Musil (Plzeň), Jakub Orsava (Hradec Králové) a Lukáš Anděl (Pardubice). „Zkušení Orsava s Musilem již mají v extralize něco odehráno, Anděl, který má pětadvacet, je pak v nejlepším věku. Všichni by nám měli přinést produktivitu," zdůraznil Tomajko.

Foto: https://www.hc-olomouc.cz/

Hokejisté Olomouce vpluli do přípravy na novou extraligovou sezonu zvolna, nepopulární galeje začnou až příští týden.

Do obrany klub přivedl jen Lukáše Mareše z prvoligové Jihlavy. „V průběhu dvou let za nás několikrát nastoupil. Známe ho dobře a věříme, že teď už se do sestavy prosadí," konstatoval Tomajko.

Z loňského kádru odešli jen Vojtěch Tomeček (České Budějovice) a Vilém Burian (Prostějov). Na ledě ovšem chyběl i útočník Lukáš Kucsera. „Měl malý zdravotní problém, nic vážného. Příští týden už naskočí. Tento je stejně jen zahřívací, nebudeme do toho nějak moc šlapat. Až od příštího týdne začneme makat trošku víc, budou i dvoufázové tréninky. A máme osm přípravných zápasů, což je dost," podotkl kouč Hanáků.

S dalším posílením už nepočítá. I tak ale chce, aby jeho tým byl lepší než v minulé sezóně. „Nebyla taková, jak jsme očekávali. Uděláme maximum, abychom byli výš," dodal Tomajko.

Reklama

Související témata: