26. 7. 2022 13:06 − 2571× − 0

Příbramská rally byla nádherná!

Velké množství posádek, diváků a krásné rychlostní zkoušky.

Tak by se dala ve zkratce charakterizovat letošní Rally Příbram, kde nechyběl ani Atyko Rally Team se zkušenou posádkou ve složení Jiří Hladík – Richard Lasevič.

„Po pátečních seznamovacích jízdách jsme se velice těšili na samotný závod. Jediné starosti nám dělalo počasí, volba pneumatik na sobotu a naše potíže s pohybovým aparátem. Já si léčil pravé rameno a Richard poškozená záda.

Hned při ranní cestě do servisní zóny nás chytil velký déšť, což celý tým utvrdilo v myšlence nasadit pneumatiky na přechodné podmínky, které si s vodou poradí bez větších problémů. Ovšem když jsme se blížili na první vložku, tak bylo jasné, že je naše volba špatná. Na všech čtyřech rychlostních zkouškách bylo sucho… Museli jsme tedy značně zpomalit, abychom pneumatiky nezničili a dojeli do servisu. Časovou ztrátu ještě zvýšila jízda na blinkrech při domnělém defektu. Po výjezdu ze šotolinového úseku auto začalo na zadku vibrovat a já tím pádem zpomalil a zapnul varovné směrovky. Potom jsem si říkal, že je to zřejmě pomalý defekt, ale v cíli bylo jasné, že se nám opět dostala do zadního kola hlína, a to bylo příčinou rozvibrování vozu. Celá tahle patálie, včetně špatné volby pneumatik nás střízlivým odhadem stála více než jednu minutu. Vzhledem k chybějící konkurenci, to pro nás nebylo nic zásadního, ale chtěli jsme se posunout do top 10 v hodnocení Rallysprint série.

Po přezutí pneumatik jsme začali ztrátu stahovat a výsledkem byl posun ze šestnáctého místa až na deváté v Rallysprint sérii. Z Příbrami jsme nakonec odjížděli s plným počtem bodů za první místo ve třídě a s velkou spokojeností, že se nám podařilo náročný závod zvládnout i přes zdravotní problémy.

Závěrem považujeme za nutné pochválit pořadatele za volbu tratí a přístup k posádkám. Na Rally Příbram se budeme vždy rádi vracet.“

Děkujeme všem našim partnerům, fanouškům a uvidíme se na srpnové Rally Fulnek.

Za Atyko Rally Team Jiří Hladík

Foto: Franta Dušek

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!