Deník N – rozumět lépe světu

Deník N

PPF se vrátila do zisku, vrhla se na jachty a Kellnerová ukázala tvář

Renáta Kellnerová ve výroční zprávě PPF za rok 2021. Repro: výroční zpráva PPF 2021
Renáta Kellnerová ve výroční zprávě PPF za rok 2021. Repro: výroční zpráva PPF 2021

PPF zveřejnila první výroční zprávu za období po smrti svého zakladatele Petra Kellnera. Finanční skupině se podařilo dostat ze ztráty do zisku ve výši 239 milionů eur (téměř šest miliard korun). Stále je to ale zlomek toho, čeho dosahovala před pandemií. PPF také sečetla zisky a ztráty na ruském trhu po ruské invazi na Ukrajinu.

Tento text pro vás načetl robotický hlas. Pokud najdete chybu ve výslovnosti, dejte nám prosím vědět. Audioverze článků můžete poslouchat v rámci klubového předplatného. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Upgradujte své předplatné. Plné znění audioverzí článků je dostupné pouze pro předplatitele Klubu N. Předplaťte si ho také.

Změna je znát na první pohled. Výroční zpráva PPF za života Petra Kellnera měla vždy podobnou strukturu, letošní je ale zcela jiná. Zatímco v uplynulých letech tvořil polovinu dokumentu podrobný výpis finančních ukazatelů, nové vedení letos místo nich sáhlo po magazínové formě a na zhruba sedmdesáti stranách obšírně popisuje své filantropické aktivity.

Jako by se důrazem na své bohulibé činnosti skupina snažila vylepšit svůj dosavadní obraz. K tomu může přispět i snaha o postupný odklon od východních trhů a autoritářských států ke stabilnějším západním zemím, který ostatně avizoval už sám Kellner ve své poslední výroční zprávě.

„Nebyl už s námi, ale

Tento článek je exkluzivním obsahem pro předplatitele Deníku N.

Petr Kellner

Zákulisí moci

Česko, Ekonomika

V tomto okamžiku nejčtenější