BK MLADÁ BOLESLAV

Obranné řady Bruslařů vyztuží David Štich

26. 7. 2022
Autor: Klub
M l. B o l. – Do BK Mladá Boleslav přichází třiatřicetiletý obránce David Štich. Neděje se tak poprvé, bek, který loni hájil barvy Českých Budějovic, v Bruslařském klubu působil už v sezonách 2016/2017 a 2017/2018. "Zlý muž", který si na ledě umí zjednat respekt a do jeho popisu práce patří i ochrana klíčových hráčů svého týmu, bude v Boleslavi hostovat.

Obranné řady Bruslařů utrpěly v posledním měsíci hned dvě rány. K odchodu do zámoří se po úspěšném juniorském draftu rozhodl David Moravec a na základě zdravotních komplikací ukončil kariéru Mitch Fillman.

„Samozřejmě jsme museli reagovat,“ říká sportovní manažer Bruslařů Václav Nedorost na zmiňovanou situaci v zadních řadách. „Davida zdobí především tvrdost, obětavost a dobrý charakter,“ dodává na Štichovu adresu. „Oboustranně víme, co od sebe čekat. Je to zkušený obránce, který ví, jaká je jeho role. Pravdou je, že hráč jeho typu nám scházel.“

David Štich je rodák z Plzně, v raném mládí odešel na zkušenou do Kanady a posléze Ameriky, kde působil čtyři roky. Po návratu do Čech prošel například Libercem, Slavií, Kladnem, Chomutovem, Litvínovem a naposledy již zmiňovanými Českými Budějovicemi.