Mumie údajně objevili v roce 2015 vykradači hrobek pracující v oblasti Nazka a zřejmě pocházejí od "skupiny 'huaqueros' neboli hledačů archeologických pokladů z města Palpa, která rabuje památky na peruánském pobřeží již více než 20 let. Možná i kvůli tomuto faktu byla příprava mumií pro jejich vystavení značně kontroverzní. Navíc se objevilo tvrzení jistého (možná dokonce neexistujícího) „vědce“, Rusa Korotkova, který tvrdil, že mumie by mohly být roboti anebo jiné formy života.

Mumie poskládané z lidských ostatků?

V době, kdy byla nad mumiemi vedena četná zkoumání, byl vznesen i názor, že mumie vypadají jako složeniny různých částí těl. Možná i proto se objevily spekulace, že některé z těchto mumií vznikly kvůli rabování a manipulaci se skutečnými částmi lidských mumií. Například ruce a nohy mohou být částmi skutečných lidských mumií, s nimiž manipulovali padělatelé, kteří později mumie natřeli na bílo, aby manipulace nebyla tak viditelná.

Pokud tomu tak je, pak zde došlo ke skutečnému prohřešku proti etice, jelikož někdo dehumanizoval zesnulá lidská těla.

Před výstavou, jež byla v Peru otevřena před třemi lety, musely být mumie řádně prozkoumány novými a erudovanými metodami a skutečnými odborníky svého oboru, jež jsou specialisté na oblast Nazky. V této známé oblasti se vyskytují také geoglyfy z Palpy, lebky z Paracasu nebo třeba kultura Chincha. Navíc zde byl objeven i nový geoglyf, který má humanoidní rysy a také pouze tři prsty. Znamená to tedy, že tyto bytosti se v oblasti skutečně vyskytovaly?

Výzkum tříprstých mumií je stále opředen mnoha záhadami a faktem je, že ne každý touží po tom dozvědět se pravdu.

Záhadné mumie se třemi prsty

Tříprsté mumie jsou staré 6 500 let a byly kolem nich vedeny četné spekulace. Mnozí lid byli přesvědčeni, že mumie nejsou lidského původu, což bylo před výstavou na konci roku 2019 konečně vyvráceno. Tehdy „profesor“ Konstantin Korotkov definitivně potvrdil, že peruánské mumie jsou praví starověcí humanoidé, ale k překvapení všech nepatří k rodu Homo Sapiens. I přesto však mají klasické znaky lidí, mají dvě ruce, dvě nohy, hlavu, pár očí a ústa, ale jsou malého vzrůstu a jejich DNA obsahuje 23 párů chromozomů.

Na video se podívejte zde:

Zdroj: Youtube

Díky tomu, že byly důkladně prozkoumány jejich kostry, bylo potvrzeno, že tkáně mumií jsou biologické povahy, stejně jako jejich chemické složení potvrdilo, že se jedná o lidi. Biolog José de la Cruz Ríos López, který mumie studoval, prozradil, že nová tomografie potvrdila přítomnost vnitřních orgánů.

"Vypadají jako lidé, ale nejsou," překvapil profesor Korotkov svým vyjádřením, v němž rovněž objasnil, že všechny čtyři mumie jsou mužského pohlaví a obsahují charakteristický chromozom Y.

Aby toho nebylo málo…

Ač byl původ mumií částečně poodhalen, příběh se ještě více zapletl díky tomu, že v poušti Atacama v Chile byl objeven velký tříprstý geoglyf s humanoidním motivem, velmi podobný tzv. mumiím z Nazky. Tento humanoidní geoglyf potvrzuje existenci těchto bytostí na jihoamerickém pobřeží. Měří úctyhodných 25 metrů a leží nedaleko slavného atacamského obra, který nemá prsty na rukou ani na nohou. Velikost této největší prehistorické antropomorfní postavy je 119 metrů.

Nález tříprstého geoglyfu je jen další důkaz o nevyřčených tajemstvích v této oblasti, protože podobní tříprstí humanoidé byli již dříve objeveni na jeskynních malbách, keramice, tkalcovských stavech a petroglyfech různých peruánských kultur. Nový geoglyf by pak mohl prokázat souvislost mezi chilskými geoglyfy a takzvanými Nazka Lines, protože i on má tři prsty, stejně jako podivné mumie.

Podobnost mumií a geoglyfu

Tříprsté mumie a geogylfy mají některé společné rysy, zejména právě neobvyklý počet prstů.

Mezi mumiemi pak vyčnívá ta největší, jež byla pojmenována María. Pokud by se podařilo prokázat, že María a šedesáticentimetrové bytosti jsou pravé, pak by se mohlo jednat o hybrida mezi člověkem a menšími bytostmi.

Jak se však zdá, vláda nechce, aby byla záhada objasněna. Do univerzitní místnosti, kde byly záhadné mumie uchovávány, totiž bez ohlášení vtrhla skupina archeologů v doprovodu policistů, kteří chtěli zabránit studiu mumií, údajně ve jménu zachování kulturního dědictví Peru a vědeckého pokroku. Univerzita však stále hodlá v průzkumu pokračovat.

Zdroje:

www.ancientpages.com, www.livescience.com, www.pravda-tv.com