Hlavní obsah

Magická Paříž, vynechaný Wimbledon a stovka na dostřel. Všechno má svůj čas, říká Nosková

Rozhodnutí neletět na Wimbledon se vyplatilo. Místo travnatého grandslamu si Linda Nosková střihla antukový turnaj ITF v německém Versmoldu, který ovládla a přiblížila se na dostřel první stovce, což je stále její sezonní cíl.

Foto: Profimedia.cz

Linda Nosková patří k velkým nadějím českého tenisu

Článek

Na Livesport Prague Open si sedmnáctiletá česká tenistka, kterou vede kouč Tomáš Krupa, připsala i první výhru na okruhu WTA a ve čtvrtek se zkusí vytáhnout také na zkušenou Francouzku Alizé Cornetovou.

„Za výhru bych ale byla ráda kdekoli," usmívala se Nosková, které v úterý za stavu 6:2, 3:1 vzdala Ruska Vichljancevová.

„Úvodní kola jsou vždycky těžší. Já ale byla ta první, co útočí. Bylo vidět, že ona fyzicky není stoprocentní. Snažil jsem se, aby běhala," popisovala vítězka, která si pak ještě šla na chvíli zatrénovat. „Zápas nebyl úplně vyčerpávající. Chybělo mi dokončení, tak jsem to šla dokončit..."

Z řady nadějných českých teenagerek je na tom Nosková žebříčkově aktuálně nejlépe. Ve virtuálním pořadí už je na 109. místě. Na první stovku jí schází 43 bodů. Pokud by ji chtěla dobýt už v Praze, potřebovala by ještě dvě výhry.

„Stovka už by padnout mohla. Delší dobu se pohybuju okolo, ale asi má všechno svůj čas. Důležitější je, jak hraju. Kdybych hrála špatně a už byla do stovky, tak bych se asi necítila," tvrdila loňská vítězka juniorky na French Open, na kterou letos v Paříži titulově navázala Lucie Havlíčková, aktuálně spoluhráčka Noskové v deblu.

Foto: Twitter @perdazd

Linda Nosková na archivním snímku

„Sleduju jejich progres a to, jak se jim dařilo na grandslamech. Líbí se mi, že mladší generace hraje dobře a jednou nás zastoupí," chválila šampionka z Roland Garros 2021 Barbora Krejčíková.

V Paříži už se letos mezi dospělými předvedla i Nosková, když zvládla kvalifikaci a následně v prvním kole trápila šampionku z US Open Emmu Raducanuovou.

„Přitom před French Open jsem se do toho nemohla dostat. Necítila jsem, že hraju dobře. Ale Paříž, to je moje magické místo," pochvalovala si Nosková.

Svůj vzestup teď bude chtít ukázat i proti ostřílené Cornetové, 38. hráčce světa, která ve Wimbledonu vyzrála i na světovou jedničku Igu Šwiatekovou. „To jsem si ani neuvědomila, ale je to velké jméno a hraje dobře. Jedna z těch nejlepších Francouzek na okruhu, těším se," říkala česká vyzývatelka, která už plánuje průlom i mezi staršími soupeřkami.

„Na řadu turnajů se dostanu do kvalifikace nebo i do hlavní soutěže. A samozřejmě preferuju grandslamy. Na Wimbledon určitě pojedu příští rok. Nikam nespěchám, letos bych na něj ani nebyla stoprocentně připravená, tak by to nestálo za to," vykládala obdivovatelka Sereny Williamsové.

Reklama

Související témata: