Kae Tempest, Son Lux nebo Monika Načeva. Na Pop Messe přijede na 60 umělců z celého světa - Tiskový servis

Kae Tempest, Son Lux nebo Monika Načeva. Na Pop Messe přijede na 60 umělců z celého světa

  • 26. července 2022
  • 1 minuta čtení

(ral) – Od klasických kytarovek po grime, od post rocku k přednesu básní a rapu – o víkendu toho bude na festivalu Pop Messe ke slyšení spoustu. Zakoupením vstupenky navíc symbolicky zasadíte strom. Akce se opět koná v lokalitě fotbalového stadionu za Lužánkami a v Zoner Bobyhall.

Kae Tempest, Son Lux nebo Monika Načeva. Na Pop Messe přijede na 60 umělců z celého světa. Foto z loňska: M. Schmerková, MMB
Kae Tempest, Son Lux nebo Monika Načeva. Na Pop Messe přijede na 60 umělců z celého světa. Foto z loňska: M. Schmerková, MMB

Na několika stagích za Lužánkami se v pátek a v sobotu 29. a 30. července vystřídá téměř 60 umělců z různých zemí světa. Na druhém ročníku festivalu Pop Messe nebude chybět britský rapper Skepta nebo pařížské djské duo Acid Arab, české luhy a háje bude reprezentovat Iva Bittová s kapelou Dunaj, Prago Union či Midi Lidi. Celý program je k dispozici zde.

Organizátoři Pop Messe i letos spolupracují s Lesy města Brna a za každou prodanou vstupenku zasadí strom. Kromě toho z ceny za každý lístek pošlou 10 Kč Sociálnímu nadačnímu fondu, který město založilo v roce 1993 a jenž od té doby finančně pomáhá hlavně lidem se zdravotním postižením, seniorům, rodinám s dětmi ohroženým chudobou nebo dětem bez rodinného zázemí, z pěstounské či ústavní péče.

Díky součinnosti s Dopravním podnikem města Brna je pro návštěvníky k dispozici speciální festivalová jízdenka za 50 Kč, se kterou mohou MHD jezdit po oba dny.

Město Brno na konání festivalu přispělo částkou 6 milionů korun.

Další články z rubriky