Poprvé od smrti Petra Kellnera se jeho manželka rozhodla odhalit tvář. Nejbohatší žena Česka je pohledná tmavovláska

Miliardář Petr Kellner
Miliardář Petr Kellner
Foto: Profimedia
Eliška Reiglová | Redaktorka
[email protected]
Publikováno: 28. 7. 2022

Loni v březnu tragicky zemřel miliardář Petr Kellner (†56). Zakladatel investiční skupiny PPF po sobě na tomto světě zanechal truchlící rodinu. Dosud pro mnohé neznámou tváří byla vdova Renáta Kellnerová (55), jejíž snímek byl nyní zveřejněn ve výroční zprávě PPF. Již dříve promluvil pro ŽivotvČesku.cz o tragické nehodě letecký expert, který popsal, kvůli čemu mohly nastat komplikace, které vedly k havárii.

Psal se březen 2021, když na Aljašce při tragickém pádu vrtulníku zemřel miliardář Petr Kellner a další čtyři lidé. Neštěstí přežil jen fotograf a snowboardista David Horváth, který byl následně transportován do nemocnice ve vážném stavu. Jednalo se o šokující zprávu, která zasáhla především příbuzné zesnulých.

Společně s rodinou Renáta Kellnerová vlastní ve skupině PPF podíl na hlasovacích právech 98,93 procenta. Je zcela jasně nejbohatší Češkou. Ztráta manžela ji hluboce zasáhla. Zatímco ještě před tragédií bylo možné ji alespoň minimálně vídat na důležitých akcích, od března 2021 je to letos poprvé, co se ukázala na novém snímku.

"Jak asi víte, naši rodinu zasáhla na počátku roku 2021 tragická událost. V březnu zahynul můj manžel Petr. Nemohu vyjádřit slovy, jak nás tato ztráta zasáhla. Jeho myšlenky tady ale s námi budou i dál," napsala Renáta Kellnerová v loňské výroční zprávě nadace The Kellner Family Foundation.

"PPF nikdy nebyla jen výhradně o byznysu. Vždy jsme si s manželem uvědomovali, jak velkou společenskou odpovědnost s sebou nese správa tak velkého majetku, jaký dnes PPF představuje," uvedla Renáta Kellnerová ve výroční zprávě.

Skupina PPF neprochází lehkým ekonomickým obdobím. Řadu svých aktivit se pokouší přenést z východních trhů v Rusku či Číně do Evropy a Spojených států. Novou strategii společnosti dostal za úkol bývalý Kellnerův spolupracovník Jiří Šmejc.

Již dříve promluvil o tragické nehodě letecký expert, který popsal, kvůli čemu mohly nastat komplikace, které vedly k havárii. "Největším problémem při létání v horách je prostě to, že se létá v horách. Je to těžká disciplína, těžší je snad už jen letecká záchrana lidí v horách. Alfou a omegou je počasí, které se mění velmi rychle. Lidé, kteří v horách nežijí, si ani neuvědomují, jak ta změna může být prudká. Svoji roli hraje i nadmořská výška a viditelnost. Co jsem si zjišťoval, tak ten pilot létal dlouho a tamější prostředí znal. Také hraje roli denní doba, kdy se startuje a kdy se odlétá," uvedl pro ŽivotvČesku.cz letecký expert Josef Bejdák.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.