27. července 2022 • 21:52

České softbalistky budou na evropském šampionátu hrát o medaile

Autor: juh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

České hráčky si ve Španělsku zahrají o medaile z mistrovství Evropy. Rozhodly o tom čtyři výhry ve skupině F pro dvanáct nejlepších týmů. Po večerním triumfu nad Polskem 10:0 si navíc Češky zajistily účast v Top 6. „Pálily jsme dobře, dávaly homeruny. Navíc jsme proti Řecku neumožnili soupeřkám ani jeden úspěšný odpal, což nás moc těší. Jsme ve třetí fázi turnaje, kde už půjde o hodně,“ uvedl Vojtěch Albrecht, trenér ženské softbalové reprezentace.



České hráčky zaznamenaly dva úspěšné dny turnaji. V úterý nejprve porazily 4:0 Španělsko, poté Slovensko 7:0, ve středu pak stejným výsledkem Řecko a večer Polsko 10:0. Mnoho bodů a hlavně žádný doběh pro soupeřky. Na pálce exceluje Barbora Saviola, která zaznamenala osm úspěšných odpalů a dva homeruny. Sedm hitů má na svém kontě Eliška Thompsonová. „Pálíme zatím dobře. Řekli jsme si, že chceme dostávat míč hlavně dolů, abychom nedávali vysoké míče, které by soupeřky zachytly. A to se nám zatím daří,“ hodnotila vystoupení softbalistek Thompsonová.

Celkem si české softbalistky připsaly 43 odpalů a 37 bodů. Daří se ale také nadhazovačkám. Veronika Pecková a Martina Bláhová neumožnily ve dvou dnech soupeřkám ani jeden odpal. Pecková má na svém kontě 25 strikeoutů a Bláhová 13. V následujících dnech čekají hráčky bitvy o medaile, počítá se každé utkání a bod.

Témata:  reprezentace, softbal
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud