Přípravy na Rock iN Roll v Nové Roli vrcholí. Na pláži pod širým nebem vystoupí i Vojta Kotek

28. červenec 2022 09:25

Na koupališti v Nové Roli vrcholí přípravy na 14. ročník hudebního festivalu Rock iN Roll. Poslední dva ročníky výrazně ovlivnila pandemie koronaviru. Letos by ale už uskutečnění přehlídky v rozsahu, na který byli návštěvníci zvyklí, nic bránit nemělo.

Už v sobotu 30. července zahrají na pláži v Nové Roli u místního rybníka kapely jako Krucipüsk, Fast Food Orchestra, TH!S s Vojtou Kotkem, The Sidewaves, vystoupí také legendární hudebník Michal Pavlíček a zpěvačka Monika Načeva. Připraven je i bohatý doprovodný program pro děti nebo ochutnávky piva menších lokálních pivovarů.

„Máme dvě stage. Jednu hlavní Rock iN Roll a druhou Kaolin stage. Na té hlavní se představí místní Sidewaves, z Prahy přivezené Sandonorico a samozřejmě ti slavní. Je tady TH!S s Vojtou Kotkem, Fast Food Orchestra, která potěší spíš milovníky ska a reggae, a jeden z nejlepších kytaristů Michal Pavlíček se zpěvačkou Monikou Načevou,“ přiblížil ředitel festivalu Jiří Švec.

Na Kaolin stage vystoupí DJ Swing Garden s houslistou a hercem Tomášem Havlínkem a DJ FeFe, který jinak hostuje například s hudebním uskupením N.O.H.A. „Ti zajistí zábavu také na následující plážové afterparty,“ doplnil Švec.

Akce pro děti i pivaře

Program je připravený také pro dětské návštěvníky. Potěší je jistě Levoruký Eda a jeho Kujme Pikle Band, kteří tu dokonce pokřtí své nové CD s názvem Tluče bubeníček. Připravena je i loutková pohádka Hluboko v lese nebo workshop základů nového cirkusu. Chybět nebudou soutěže, malování na obličej i návštěva místních dobrovolných hasičů.

Na své si přijdou i pivaři. „Nově jsme dali šanci menším lokálním pivovarům. Lidé tak budou moci ochutnat třeba ostrovský Rudohor, chebského Pivního Skauta a rakovnického Bakaláře. Nezapomněli jsme ale ani na ty, kteří si potrpí na klasické plzeňské pivo, to budeme čepovat také,“ uvedl za organizátory Jaroslav Schovánek.

Festival začne v sobotu od 13:00 programem pro děti, hlavní program pak začne po 15:00. Lístky lze v předprodeji kupovat za 440 korun, na místě pak za 540 korun. Po vystoupení poslední kapely budou pro návštěvníky vypraveny festivalové autobusy do Karlových Varů, Sokolova, Chodova, Božičan, Děpoltovic, Ostrova, Hroznětína a Nejdku.

autoři: Dana Jelínková , nkr
Spustit audio