Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 11:05
    Politici jako pokusné osoby Psychologie ovlivňuje chování ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

Kitzel Emil lyzeKitzel Emil ve frakuNesmuťte: „Nesmuťte přátelé, dyť je to jen sranda. Nahoře sejdem se, celá naše banda. Já těch pár oblouků dojezdím později, nad malou kolizí, jenom se usměji. Vám všem, zde nechávám velké množství lásky, život užívejte, nehleďte na vrásky. Já už musím končit, loď vplouvá do jezu. Když se to povede, úsměv vám přivezu.!

***

Policie obvinila lyžaře, který se srazil s legendou Šumavy Emilem Kintzlem, hrozí mu tříleté vězení.

„Z usmrcení z nedbalosti obvinila policie dvaapadesátiletého lyžaře z Berounska, který se v březnu na sjezdovce s Kašperských Horách na Klatovsku srazil s osmaosmdesátiletým lyžařem. Senior utrpěl zranění, kterým o dva dny později v plzeňské fakultní nemocnici podlehl“.

Kitzl Emil kotelnikKitzel Emil parteInformovala klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová. Za usmrcení z nedbalosti hrozí až tříleté vězení. Nehoda se stala 12. března dopoledne. Obviněný muž podle Ladmanové včas nezareagoval na zprava přijíždějícího lyžaře, jenž přejížděl svahem šikmo. Muži se bočně srazili. Policisté si ve věci vyžádali znalecký posudek z oboru zdravotnictví, odvětví soudní lékařství, i oboru sport, odvětví lyžování. Podle znaleckého posudku podezřelý muž porušil tři pravidla vydaná Mezinárodní lyžařskou federací (FIS), která jsou pro lyžaře na sjezdových tratích závazná," uvedla mluvčí. Po srážce přiletěl pro zraněného seniora vrtulník letecké záchranné služby a odvezl ho do nemocnice. Tam ale o dva dny později na následky zranění zemřel. Jeho úmrtí vyvolalo v březnu na celé Šumavě smutek. Smrtelné zranění totiž utrpěl Emil Kintzl, velká osobnost Šumavy posledních desítek let. Vitální sportovec, bývalý učitel, publicista, turista, pamětník, lokální historik a popularizátor Šumavy byl stále aktivní a stále často lyžoval nejen doma v Kašperských Horách. Byl aktivní i ve veřejném životě. ČRo 25.7.2022

***

Vítaný host 01/2019 8.3.2019 – Z památníčku Hanky Maršátové: „Nepřestávej, i když se ti nedaří. Odpočívej, pokud musíš, ale nikdy nepřestávej. Úspěch je neúspěch naruby. Může být blízko, i když se to zdá daleko. Vytrvat v boji, i když jste nejvíce zasaženi! Hano, život je zkažený a potřebuje dobré lidi. Budeš čestná žena a budeš požehnáním pro svět. Prosím napiš mi.“ Kpt. US Army L. Barney z Colorada, Sušice květen 1945.

P.S.

S panem Kitzlem jsem se před lety setkal osobně na Kvildě, na jedné akci časopisu Vítaný host. Jeho život vydal za několik životů. Takoví lidé posouvají svět dopředu. Čest jeho památce a stále aktuálnímu odkazu. J.Š.

***

Den „Vítaného hosta“ na šumavské Kvildě - Bučina

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Share

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)