10 chlapáckých filmů zatoulaných na Netflixu

Foto: Rivalové (Universal Pictures), Expendables 2 (Lionsgate), Rozhněvaný muž (United Artists)

Neohrožení hrdinové, sportovní legendy nebo drogoví dealeři. To jsou ty správné ingredience pro pořádný chlapácký film. Na Netflixu jsme takových titulů našli hned několik, pojďme si je teď společně představit. V nabídce streamovacího giganta nechybí nejnabušenější a nejhvězdněji obsazený díl Postradatelných, moc dobře známý film režiséra Miloše Formana, ve kterém si zahrál Woody Harrelson, sportovní dramata podle skutečných událostí Moneyball a Rivalové nebo neuvěřitelné příběhy Barryho Seala a Jordana Belforta.

Barry Seal: Nebeský gauner

Divoký příběh pilota, který se rozhodne létat pro toho, kdo nabídne nejvíc. Inspirované příběhem nechvalně proslulého pašeráka drog Barryho Seala. Skvělý Tom Cruise ve filmu Douga Limana.

Expendables: Postradatelní 2

Postradatelní se opět spojí a vydají se na zdánlivě snadnou misi, při které nakonec jeden z nich přijde o život. Ostatní jsou ale odhodlaní pomstít ho za každou cenu. Nejlepší díl dosavadní trilogie z dílny Sylvestera Stallona.

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny

Vojenskému zdravotníkovi Desmondu Dossovi nedovoluje svědomí nosit zbraň. Přesto se stane hrdinou druhé světové války během bitvy o Okinawu. Mel Gibson natočil válečnou vřavu velmi autenticky, v hlavní roli Andrew Garfield.

Lid versus Larry Flynt

Foto: Columbia Pictures

Nechvalně známý porno magnát Larry Flynt dotáhne svoji kampaň za svobodu projevu ze striptýzových klubů až k Nejvyššímu soudu. Životopisný film nominovaný na Oscara. Jeden z posledních filmů Miloše Formana.

Moneyball

Manažer týmu Oakland Athletics Billy Beane je rozladěný, protože si nemůže dovolit drahé hvězdy. Přijde proto s riskantní taktikou, která přepíše pravidla baseballu. Drama vyneslo nominace na Oscara Bradu Pittovi a Jonahu Hillovi a ucházelo se i o sošku pro nejlepší film.

Nespoutaný Django

V doprovodu německého lovce odměn jede propuštěný otrok Django přes celé Státy, aby osvobodil svoji ženu z rukou sadistického plantážníka. Quentin Tarantino i Christoph Waltz získali za tuhle drsnou variaci na spaghetti western Oscara.

Rivalové

V 70. letech se závodníci Niki Lauda a James Hunt ženou za vavříny a slávou – dokud jejich sportovní soupeření nepřeruší hrozivá nehoda, kvůli které může všechno skončit. Drama z prostředí F1 natočil oscarový Ron Howard.

Rozhněvaný muž

Záhadný zaměstnanec společnosti, která v obrněných vozech převáží peníze, překvapí kolegy tím, jak při přepadení brutálně zlikviduje lupiče. Jason Statham v drsném akčním filmu Guye Ritchieho.

Sicario: Nájemný vrah

Agentka FBI se zúčastní tajného zátahu proti mexickému drogovému bossovi. Pere se přitom se svými morálními zásadami, celá operace je totiž hodně za hranou. Uznávaný režisér Denis Villeneuve (Duna) obsadil do hlavních rolí Emily Blunt a Benicia Del Tora.

Vlk z Wall Street

Troufalý hazardér a makléř z Wall Street Jordan Belfort bohatne suverénně a na drogách, čímž se dostane do hledáčku FBI. Filmový hit legendárního Martina Scorseseho, ve kterém hrají Leonardo DiCaprio a Margot Robbie.