Zpěvačka Marta Kubišová byla v noci na pátek převezena do nemocnice kvůli takzvané akutní perforaci tlustého střeva, čili protržení. Tuto informaci televizi Nova potvrdila šéfka Ligy na ochranu zvířat Dagmar Kubištová, jíž je Kubišová členkou.

„Zpráva o tom, že paní Marta Kubišová je v nemocnici, nás opravdu moc zasáhla, protože je to dlouholetá členka naší organizace, velká milovnice zvířat. Známe ji osobně, protože jezdila do našeho útulku pravidelně,“ potvrdila Kubištová s tím, že Martě drží palce, aby se brzy uzdravila a mohla se vrátit ke své rodině a zvířátkům.

Deník Blesk zjistil, že Kubišová leží v nemocnici na Homolce na chirurgické jipce B, tuto informaci potvrdila i mluvčí nemocnice Martina Dostálová. „Více o diagnóze říct nesmím, protože nemám svolení rodiny.“ Zdroj nemocnice však Blesku prozradil, jak na tom zpěvačka je.  „V tuto chvíli je po operaci a spí.“

Červnový kolaps

Už v červnu krátce před slavnostním uvedením divadelního recitálu Marta na pražské Kampě, jenž vznikl v rámci předčasných oslav jejích 80. narozenin, Kubišové nebylo dobře. Když si od pražského primátora Zdeňka Hřiba (41) přebírala medaili čestné občanky metropole, udělalo se jí zle. „Nebyl tam vzduch, moje kamarádka letěla otevřít okna. Horko těžko šlo ale pootevřít jen jedno okénko a k tomu mě odtáhli. Cítila jsem studený pot – přesně takový, který před šesti lety předcházel mýmu prvnímu infarktu!“ popsala bezmála před dvěma měsíci Blesku zpěvačka.

Video
Video se připravuje ...

Marta Kubišová na festivalu Blesk Tlapky: Tady jsem chybět nemohla! David Turek

Fotogalerie
43 fotografií