Redlův koncert v Telči bude v novém cyklu hudebních medailonků

foto Koncertem Vladimíra Merty a Vlasty Redla (vlevo) začal 40. ročník multižánrového festivalu Prázdniny v Telči, 29. července 2022 Telč, Jihlavsko.

Telč (Jihlavsko) - Záběry z dnešního koncertu Vlasty Redla na festivalu Prázdniny v Telči budou součástí druhé řady hudební série Ikony Kamila Střihavky. Cyklus medailonků českých hudebních osobností vzniká pro televizní kanál ČT art, bude mít deset dílů, stejně jako první série vysílaná letos od ledna do března. Vedle Redla se budou nové díly věnovat také Matějovi a Janu Homolovým ze skupiny Wohnout nebo Báře Basikové a Lence Dusilové. ČTK to dnes v Telči řekl Kamil Střihavka, který je průvodcem pořadu a jeho scenáristou.

"Rádi bychom divákům představili skutečné osobnosti, které nemají v mainstreamovém prostředí a mediích takový prostor. Rádi bychom ukázali, že existují lidé, kteří už hudbu dělají dlouho a dělají ji prostě skvěle. A rádi bychom, aby se ta informace dostala i k těm, kteří třeba nejsou úplně ortodoxními fanoušky rockové hudby," řekl Střihavka.

Součástí každého dílu jsou záznamy aktuálních koncertů. Koncert třiašedesátiletého Redla začal dnes na zámeckém nádvoří v Telči před 21:00.

Vedle Střihavky na sérii pracuje jako režisér Miloslav Levek. Jejich první cyklus představil mimo jiné Petra Jandu, Romana Holého nebo Dana Bártu. "Ke všem těm lidem mám osobní vztah a obrovský umělecký respekt. Zároveň mě ti lidé vnímají jako přítele, muzikanta, takže to není klasické interview, je to povídání si o životě a hlavně o hudbě a o tvorbě," řekl Střihavka.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 25.04.2024 ČTK

Reklama

10°C

Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024

Očekáváme v 09:00 7°C

Celá předpověď