bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Jako posila zdarma! Gardiner vyhlíží nový ročník

30. července 2022, 7:30

David Zlomek

Fanouškům se mnohdy stává, že když si přečtou článek o svém klubu, jsou překvapeni, kdo v něm vlastně ještě působí. Podobně to rozhodně mají někteří příznivci Caroliny. Jejich klubu se totiž do nové sezony uzdravil bek Jake Gardiner. V podstatě se tak stává posilou zdarma.

Dvaatřicetiletý bek se na novou sezonu už pořádně těší. Není se co divit, vždyť tu uplynulou zmeškal úplně celou. Mohly za to operace zad a kyčle. Zápas hrál naposledy před víc jak rokem.

„Nebylo to lehké,“ přiznal. „Makal jsem do morku kostí a k tomu, abych se vrátil, jsem musel projít nespočtem rehabilitací, cvičení a procedur.“

Otázkou je, kam se do týmu vleze. Carolina totiž v létě nezahálela a podobně jako loni tým poměrně slušně přeházela. Co se obrany týče, Severní Carolinu opustili Ian Cole, Brendan Smith a Tony DeAngelo.

Dá se říct, že místo v základní sestavě má hned čtveřice obránců. Jaccob Slavin, Brady Skjei a Brett Pesce jsou zavedenými jmény, která prostě budou hrát. Na tribunu nepřišel vysedávat ani hvězdný Brent Burns, jehož si vedení Hurricanes před pár týdny vytáhlo ze San Jose.

Novou smlouvu podepsal nedávno také šikovný bek a někdejší naděje Edmontonu Ethan Bear. U něj se základ očekává jakbysmet. V obraně tak zbývá jedno místo, jež by mohlo připadnout právě Gardinerovi. 

„Pokud se nestane nic nepředvídatelného, přijede na tréninkový kemp a pak uvidíme,“ vyjádřil se o pozici čtyřmilionového beka generální manažer Caroliny Don Waddell. 

Pokud Gardinerovi vydrží zdraví, není pochyb o tom, že kvality hráče NHL rozhodně má a bylo by nečekané, kdyby si poslední místečko nevybojoval pro sebe. Konkurenci totiž nemá nijak velkou, Jalen Chatfield je spíše sedmý bek, podobný osud platí pro Dylana Coghlana.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.