KHL opouštějí i sudí! Hribik se vrací do extraligy, Fraňo jde k sousedům

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

30. července 2022, 18:29

Adam Bagar

Kontinentální ligu po vpádu ruských vojáků na Ukrajinu trápí odliv rozhodčích, s mezinárodní soutěží se mimo jiné loučí také oba čeští hlavní arbitři Martin Fraňo a Jan Hribik.

Hribik, jenž si před čtyřmi lety zapískal i pod pěti kruhy v Pchjongčchangu, působil v ruské KHL od roku 2019. Účastník šesti MS či letošní olympiády v Pekingu Fraňo dokonce šest sezon. Co s nimi bude dál?

„Jan Hribik bude pískat v extralize, má s námi podepsanou smlouvu. Jsme rádi, že se vrací, je to velice zkušený mezinárodní rozhodčí,“ řekl pro iDNES Premium šéf českých rozhodčích Vladimír Šindler.

S Franěm míří do Německa také známý Rus Gofman

Spoustu zkušeností má i Martin Fraňo, ale ten se rozhodl pokračovat v zahraničí. „Jeho volbu respektujeme, podepsal smlouvu v německé DEL,“ prozdradil bývalý špičkový sudí, kam se vydal druhý z Čechů.

K našim západním sousedům zamířil společně s Franěm i známý ruský rozhodčí Roman Gofman, Kontinentální ligu už nebude od nového ročníku řídit ani lotyšská dvojice Andris Ansons a Eduards Odinš.

„Za jediné léto přišla naše soutěž o rozhodčí, kteří v součtu odřídili přes dva tisíce utkání.“

„Za jediné léto přišla naše soutěž o rozhodčí, kteří v součtu odřídili přes dva tisíce utkání,“ prozradil Sergej Jemeljanov ze serveru Championat.com s tím, že KHL dostala další výzvu, s níž se musí vypořádat.

Další zkušený sudí Viktor Gašilov navíc bude chybět několik měsíců kvůli zranění, šanci tak zřejmě nuceně dostanou mladší ruští arbitři. „Ale jak budou připraveni nahradit zkušené kolegy?“ ptá se Jemeljanov.

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz