Hlavní obsah

Prezident Barcelony si rýpnul do Chelsea. Koundé si vybral lepší tým, komentoval přestup nové posily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barcelona kraluje letošnímu přestupovému období. Katalánský velkoklub utratil během léta přibližně 150 milionů eur a získal víceméně všechny hráče, o které si trenér Xavi Hernández zažádal. Prezident klubu Joan Laporta je ale především pyšný na to, že si hráči v několika případech zvolili právě španělskou metropoli, a ne londýnskou Chelsea.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Prezident Barcelony Joan Laporta (vlevo) s bývalým hráčem Barcelony Thierrym Henrym.

Článek

Barcelona a Chelsea spolu soupeří celé přestupové období. Jako první se uskutečnil přímý transfer ze Stamford Bridge na Camp Nou. Dánskému stoperovi Andreasu Christensenovi vypršel kontrakt, čehož prezident Laporta a sportovní ředitel Blaugranas Mateu Alemany okamžitě využili a podepsali s 26letým obráncem smlouvu na čtyři roky.

Následovala kauza Raphinha. V britských médiích už kolovaly zprávy, že přestup jmenovaného brazilského křídelníka do Chelsea je jistý a vše závisí jen na domluvě hráče s klubem. Jenže pak přišla na scénu Barcelona a bývalého hráče Leeds United vyfoukla Blues přímo před očima.

O něco podobného se vedení londýnského celku snažilo v případě Roberta Lewandowského, o něhož měli zájem také v Paris Saint-Germain, ale polský ostrostřelec si stejně jako Raphinha přál jen Barcelonu.

Poslední souboj mezi kluby byl o Julese Koundého. V Anglii a tentokrát i ve Španělsku rozhlašovali, že tento talentovaný třiadvacetiletý obránce míří na Stamford Bridge. Ovšem hráč opět preferoval Barcelonu, která Francouze získala znovu za pět dvanáct.

"Koundé si vybral nás, protože chápe, že máme lepší projekt v čele s perspektivním trenérem a kádrem. V tom jsme měli výhodu nad Chelsea, a to nejen v případě Koundého, ale i třeba Raphinhy," rýpavě okomentoval situaci Laporta.

"Oba nám pomohli proces usnadnit, protože svým bývalým klubům jasně sdělili svůj zájem. Proto byla naše pozice výhodnější. I když hráči věděli, že jinde mohou dostat mnohem lepší plat, jméno Barcelona pro ně znamenalo víc," chlubil se prezident FCB.

"Nová sezona je pro nás nesmírně důležitá. Chceme ukázat, že jsme zpátky na vrcholu," dodal.

Reklama