InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnické odpoledne

    Čtvrtek 25.4 15:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Na Sadech, České Budějovice

  • Tvořivý rok – gravírování

    Čtvrtek 25.4 16:00 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Čtyři Dvory, Emy Destinové 46, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

VIDEO: Na memoriálu excelovaly garda Sparty a áčko Kovářova

KOVÁŘOV – Kanonýr Horst Siegl, legendární kapitán Jiří Novotný nebo šikulové Martin Frýdek a Lukáš Zelenka. Internacionálové Sparty dorazili do Kovářova na Memoriál Vládi Fořta a Tomáše Měcháčka v plné síle, udělali radost letenským fanouškům od Kovářova a ještě přispěli k důstojné vzpomínce na dva bývalé kovářovské fotbalisty. Jen místní staré gardě takovou radost neudělali, když ji vyprovodili z trávníku náloží v poměru 1:7. Čestný gól Kovářovských vsítil Tomáš Koudelka. V rámci memoriálu jako předkrm také nastoupil místní A tým (I. A třída) proti soupeři z vyšší soutěže krajského přeboru Prachaticím, na kterém si smlsl exhibičním výsledkem 5:0. Dvěma góly oslavil návrat Luboš Holub a obranu výrazně držela nová posila Martin Zítek. Nejlepším hráčem zápasu byl ale domácí gólman Vojtěch Baštýř, odměnou mu byla vychytaná nula. Symbolicky na Den přátelství si tak Kovářovští úspěšně zavzpomínali na své kamarády.

TJ ZD Kovářov – FK Tatran Prachatice 5:0 (1:0). Branky: Holub 2, Rak, M. Suchan, J. Růzha.
Sestava Kovářova: Baštýř – V. Růzha, Zítek, Jarošík, Hrdlička – Novák, Svojše – Rak, Buzek, Holub – M. Suchan. Střídali Koška, J. Růzha, Suk a Smetana.

Kovářovský A tým šel do utkání proti celku z vyšší soutěže s respektem. Navíc postrádal trojici opor od Tábora Kukučku, Pavlička a Brůžka, kteří zapíjeli narození dcery prvního jmenovaného Tomáše Kukučky. I v improvizovaném složení ale svěřenci trenéra Jiřího Jaroše ukázali velkou kvalitu a překvapili sami sebe, když Prachatice rozebrali jasně 5:0. Další zápas sehraje Kovářov v neděli 7. srpna od 16 hodin doma proti Čkyni a generálku by měl odehrát o týden později proti Čížové. Sezonu zahájí v sobotu 20. srpna doma s Dačicemi (17).

Staré gardy: TJ ZD Kovářov – AC Sparta Praha 1:7 (1:3). Branky: Koudelka – Šírl 3, Flachbart 2, Kučera, Zelenka.
Sestava Sparty: Martin Kumšta – Lukáš Hartig, Radek Šírl, Aleš Bažant, Miloslav Denk, Jan Flachbart, Lukáš Zelenka, Radim Holub, Štěpán Kučera, Martin Frýdek, Horst Siegl, Petr Voříšek, Jiří Novotný.

Utkání starých gard Kovářova a Sparty pak bylo důstojnou vzpomínkou a vrcholem celého dne. Sparťané ukázali, že ze svého umění moc nezapomněli, a přestože už tolik neoplývají pohybem, tak ve valčíkovém tempu doslova protančili k výhře 7:1. Hattrickem se zaskvěl Radek Šírl, čestný úspěch domácího družstva zaznamenal Tomáš Koudelka. A blízko gólu do sítě skokana ve sparťanské brance Martina Kumšty byl také Luboš Holub starší, ale ve velké šanci po změně stran za stavu 1:6 jen nastřelil břevno. Poslední gól utkání pak ještě vstřelil dříve kudrnatý, dnes spíš prostovlasý fotbalový virtuóz Lukáš Zelenka – 1:7. Legendy, ke kterým dnes vzhlížejí po čtvrteční blamáži a vypadnutí z evropských pohárů s Vikingem Stavanger utrápení fanoušci Sparty, si navíc velmi pochvalovaly přístup domácích. Hrálo se ve fajn exhibičním tempu a k vidění byla spousta pohledných akcí.

Spoustu dalších zajímavostí přineseme ve středečních novinách. Zápas A týmu zhodnotí trenér Jiří Jaroš i dvougólový navrátilec Luboš Holub. Po utkání starých gard zase promluvil autor hattricku Radek Šírl, který se kromě memoriálu v Kovářově také vrátí k tomu, co ve čtvrtek předvedla jeho Sparta na hřišti Vikingu Stavanger.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace