Hlavní obsah

Sparta je s Priskem na dobré cestě, ale musí zůstat nad věcí, myslí si Ščasný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vstup do nové sezony fotbalové Spartě nevyšel, když vypadla v předkole Evropské konferenční ligy s norským Vikingem Stavanger. Hned v úvodu tak dostal citelný zásah nový kouč Brian Priske. Jeden z jeho předchůdců na lavičce letenského klubu, Zdeněk Ščasný, se však dánského trenéra zastává a v podobném duchu podle svých slov hovořil i se současným sportovním ředitelem Sparty Tomášem Rosickým. „Tome, já si myslím, že jste udělali dobře, že jste na dobré cestě,“ cituje ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz.

Jste na dobré cestě, řekl prý Ščasný Rosickému. Pro Priskeho žádá především důvěru. Video z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Priskeho práci prý sledoval ještě při jeho působení v Midtjyllandu. Nicméně Ščasný přidává i výtku: „Řekl jsem i to bé, že si myslím, že chybí Dočkal a tak dál."

„Sparta to bude mít složité, protože momentálně to mužstvo, bez ohledu na to, že vypadli (se Stavangerem), může mít problémy tvořit do plné obrany, vymyslet něco překvapivého. Myslím, že s tímhle by si ještě měli poradit," pokračuje 64letý trenér, který v minulosti vedl také Viktorii Žižkov, řecký Panathinaikos nebo maďarský Debrecín.

Sparta cílí na třetí posilu se slávistickou minulostí. Přestupy letenského klubu hodnotíme v pořadu Přímák se Zdeňkem Ščasným.Video: Sport.cz

Ščasný však vnímá především problém v klubové politice. „Hlavně bych si hrozně přál, aby Sparta už skončila s tím, co tam je dlouhodobě. A to je to, že se každý rok vyhlašuje: Jdeme na titul a jdeme na poháry a tyhle věci," upozorňuje na skutečnost, že i předsezonní prohlášení mohou pražský celek dostávat zbytečně pod tlak.

Zdeněk Ščasný o tweetu Petra Macha.Video: Sport.cz

„Myslím, že když si vzali Priskeho, že si ho vybrali na základě něčeho. Pojďme mu dát důvěru, pojďme ho nehodnotit podle toho, že po měsíci vypadl, byť to teď vypadá strašně," vzkazuje na Letnou. „Ať Sparta už jednou zůstane nad věcí a dá jednomu trenérovi důvěru, kterého si vybrala, a nechá ho dlouhodobě pracovat," dodává.

Více najdete v hlavním videu. Celý Přímák se Zdeňkem Ščasným si také můžete přehrát nejen jako video, ale také formou podcastu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články