Bouzková získala v Praze svůj první titul na okruhu WTA. Potapovovou ve finále zdolala 6:0 a 6:3

Tenistka Marie Bouzková triumfovala na letošním turnaji Livesport Prague Open a připsala si první vítězství na okruhu WTA v kariéře. Nasazená osmička v neděli deklasovala ve finále na tvrdém povrchu v areálu pražské Sparty ve Stromovce Rusku Anastasii Potapovovou 6:0, 6:3. Turnajovou sedmičku zdolala po hodině a 11 minutách, v tomto týdnu Bouzková v Praze neztratila ani jeden set.

Aktualizováno Praha (Aktualizováno: 15:14 31. 7. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková

Marie Bouzková | Foto: Jaroslav Svoboda | Zdroj: ČTK

Čtyřiadvacetiletá Bouzková získala premiérový titul při čtvrté finálové účasti. Navázala na úspěšné vystoupení ve Wimbledonu, kde došla do čtvrtfinále, a celkem vyhrála devátý z deseti z posledních zápasů.

O tři roky mladší Potapovovou porazila i ve druhém vzájemném zápase. Ruska ztratila ve finále sedm z osmi servisů a udělala pět dvojchyb.

Proměněný mečbol Marie Bouzkové

Bouzková měla výtečný vstup do utkání a díky třem prolomeným servisům se dostala do vedení 5:0. Potapovová několikrát reklamovala nezahlášený aut, během přestávky schovala hlavu do ručníku, hrozbu kanára přesto po odehraných 27 minutách neodvrátila. Ruska ztratila set vůbec poprvé na turnaji.

Před druhou sadou opustila rodačka ze Saratova na několik minut kurt, ani to jí ale nepomohlo. Stále se trápila na podání a ztratila prvních šest míčků. Poté co 59. hráčka světa ztratila i šesté podání po sobě, prohrávala 2:3. Bouzková následně brejk potvrdila a dotáhla duel k životnímu vítězství. Na lavičce ho s ní později oslavil i její mladší bratr.

„Tím, že jsem vyhrála svůj první titul na domácí půdě, jsem si splnila sen. Moc jsem si užila hraní před domácím publikem. Chci poděkovat všem, co jste mi přišli v posledních dnech fandit. Je to moje první vítězná řeč, omlouvám se, jestli není úplně nejlepší,“ smála se v pozápasovém rozhovoru na kurtu Bouzková.

Tenisový turnaj žen Livesport Prague Open (tvrdý povrch, dotace 251.750 dolarů):

Dvouhra - finále:

Bouzková (8-ČR) - Potapovová (7-Rus.) 6:0, 6:3.

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme