Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková
31. července 2022 18:02
Čas čtení 0:55

Spolek vrátil SPD finanční dar na Hřensko. Jsou nemorální, zviditelňují se na neštěstí, zní z vedení spolku

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Spolek vrátil SPD finanční dar na Hřensko. Jsou nemorální, zviditelňují se na neštěstí, zní z vedení spolku
Zdroj: ČTK/Vondrouš Roman

Padesát tisíc korun zaslal spolek zpět. Původně totiž SPD slíbilo, že se darem nebude prezentovat, nicméně zanedlouho po zaslání informoval o daru na svých sociálních sítích předseda spolku Tomio Okamura.

Spolek přátel Jetřichovic, který řeší humanitární pomoc pro Hřensko a České Švýcarsko, zaslal SPD zpět jeho finanční dar. Spolek tvrdí, že se SPD chce skrze dar pouze zviditelňovat a nahánět si politické body na živelném neštěstí. Informoval o tom server Hlídací pes

31. července 2022 16:01 Čas čtení 1:19 Na pomoc obyvatelům Českého Švýcarska vybrali lidé ve sbírkách přes 6,5 milionu korun Na pomoc obyvatelům Českého Švýcarska vybrali lidé ve sbírkách přes 6,5 milionu korun

Padesát tisíc korun tak spolek zaslal zpět. Původně totiž SPD slíbilo, že se darem nebude prezentovat, nicméně zanedlouho po zaslání informoval o daru na svých sociálních sítích předseda spolku Tomio Okamura. „Aby se někdo zviditelňoval na neštěstí, které tu prožíváme, mi přijde naprosto nemorální,“ uvedla šéfka spolku Ivana Vyškrabková.

České Švýcarsko
Zdroj: HZS Ústeckého kraje

Vyškrabková, která dar řešila s členem SPD Jaroslavem Foldynou, prý měla podmínku, aby nebyl nijak spojován s politikou. „Dopředu jsem mu říkala, že nechceme být s ničím spojovaní, že nechceme, aby to vyznělo jakýmkoli politickým způsobem. Je před volbami,“ popisuje pro server Hlídací pes domluvu, na kterou podle ní Foldyna přistoupil. 

Poté, co hnutí SPD dar poslalo, předseda strany Tomio Okamura informaci okamžitě sdělil na Facebooku, a to i s vydatným podtextem: „Fialova vláda podporuje Ukrajinu, SPD naše hasiče ve Hřensku,“ napsal. 

Mohlo by tě zajímat:
Žebříček TOP bondovek: Agent ve službách MI6 s povolením zabíjet jménem Jejího Veličenstva. Které filmy o 007 jsou ty nejlepší?
– Když už nezbývá nic jiného, než se tomu zasmát: Krátké citáty, které zlepší tvůj den
Kdo je nejsilnější hrdina Marvelu a v jakých filmech ještě uvidíme postavy jako Doctor Strange, Thor, Daredevil či Spider-Man?

Domů
Sdílet
Diskuse