Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Kúdela z Indonésie: O neskutečných fanoušcích, zácpách i tréninku s dětmi

V daleké Indonésii pokračují v kariéře Ondřej Kúdela a Michael Krmenčík. Jejich nový zaměstnavatel Persija Jakarta, kde působí i trenér brankářů Jan Klíma, zdolal ve druhém kole nejvyšší soutěže Persis Solo 2:1. Oba Češi nastoupili v základní sestavě. O zkušenostech z netradiční fotbalové destinace se Kúdela podělil v exkluzivním rozhovoru pro ČT sport Dohráno.

Je nám líto, video expirovalo.
Kúdela: Naše fanouškovská základna je neskutečná

"Vyhráli jsme před plným stadionem. Naše fanouškovská základna je obrovská – je neskutečné, co tu lidi předvádějí. Na domácí zápasy jich chodí 25 až 30 tisíc. Vedli jsme 2:0 a málem proběhla Csaplárova past, ale zvládli jsme to," hodnotil první skalp soupeře v ligové sezoně.

Z utkání si odnesl monokl pod okem. "Jde jen o menší šrám. Vyhráli jsme, takže to rychle přebolí," doplnil s úsměvem reprezentační stoper.

Klíma, Doll, čeština v kabině a komplikace v dopravě

Od začátku exotického angažmá mají Kúdela s Krmenčíkem v týmu krajana. "Už delší dobu zde působí kouč brankářů Honza Klíma. Jsem rád, že je nás tu víc. S Michalem spolu jezdíme na tréninky. Je fajn, že v Jakartě nejsem sám. Při hře nám navíc nikdo nerozumí, takže na mě houkne a já mu to dám. Rozumíme si a myslím, že to bude ještě lepší."

Trenérem Persije je šestapadesátiletý německý internacionál Thomas Doll, který v letech 1991 až 1993 odehrál 18 utkání za "Die Mannschaft" a v roli kouče působil mimo jiné i v Borussii Dortmund. "Až v Jakartě jsme se viděli poprvé a musím říct, že je to vynikající trenér. Chce hrát evropským stylem, rychle a bez nakopávání míčů. Snaží se to přenést na místní hráče společně s námi," vysvětlil Kúdela.

Rodák z Bojkovic si také musí zvykat na přeplněnou indonéskou metropoli. "Co se týče cestování, není to jednoduché. V Jakartě žije více než 10 milionů lidí. Buď to stojí, nebo to stojí úplně. Proto jezdíme na trénink o hodinu dřív," komentoval dopravní situaci.

Kúdela si mimo jiné "zatrénoval" i s tamějšími dětmi. "Trénovali jsme odpoledne a na vedlejším hřišti měly kemp, tak jsem tam vtrhnul. Měly obrovskou radost. Neměly sice ani kopačky, což mi přišlo smutné, ale přesto byly šťastné," popsal emotivní zkušenost.

Přání klubu? Titul

V loňské sezoně skončila Persija na osmém místě. Letos jsou její ambice i vzhledem k zahraničním akvizicím mnohem vyšší. "Přáním klubu je titul, ale já jsem trochu skromnější. Uvidíme, jak se sezona vyvine. Když budeme do třetího místa, bude to skvělé na první rok," dodal Kúdela.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články