Na Vladař se díky organizaci Nádech dostávají i děti samoživitelů

Noční hlídky, vyrábění oddílových vlajek a celotáborové hry. To všechno patří mezi tradiční činnosti na letním táboře pod vrchem Vladař na Žluticku. Už druhým rokem sem jezdí i děti samoživitelů, kterým pobyt zprostředkovává organizace Nádech.

Díky organizaci Nádech se i v letošním roce vypravily na letní tábory v Karlovarském kraji děti rodičů, kteří se ocitli v tíživé životní situaci. Teď navíc organizace zprostředkovala pobyt pro maminku samoživitelku, která na táboře pod Vladařem na Karlovarsku pomáhá v kuchyni a děti mohla vzít s sebou.

„Snažíme se nadaci vycházet vstříc v tom, že děti maminek samoživitelek se můžou účastnit toho tábora za přispění dotací buď města Karlovy Vary, nebo soukromých osob. Spolupráce funguje druhým rokem,“ řekl hlavní vedoucí Jan März

Tábory, které pořádá Dům dětí a mládeže Karlovy Vary pod vrchem Vladař, jsou letos plně obsazené. Během letních prázdnin se na čtyřech turnusech vystřídá víc než 200 dětí. „Zájem je pořád hodně velký. Dva turnusy jsou zcela vytížené a první a poslední turnus se naplnil jen zčásti kvůli kapacitě personálu,“ dodal März.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio