Po žních k Turkovi. Slovácko míří do Istanbulu. I s požehnáním

Tady pan farář žehnal fotbalistům Foto: město UH
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Středa 8.00. Čas brněnského odletu fotbalistů Slovácka k utkání 3. předkola Evropské ligy. Ve čtvrtek čeká tým hodně zásadní prověrka. Hrát bude na hřišti renomovaného Fenerbahce Istanbul, které smolně vypadlo z kvalifikace Ligy mistrů a pustilo dál Dynamo Kyjev.

Značné zkušenosti přímo ze stadionu tureckého velkoklubu má Michal Kadlec, který tu tři sezóny hrál.

„Každý takový návrat je moc zajímavý, samozřejmě se těším i když se už mužstvo zcela zásadně obměnilo,“ říká zkušený stoper, který tu absolvoval i reprezentační výhru 2:1 v říjnu 2014.

Ve Slovácku vsadili na i na věci mezi nebem a zemí. V místním chrámu svatého Františka Xaverského sloužil farář Josef Říha mši za loňskou sezónu a udělil požehnání i pro tento zápas.

„Je to zajímavé, byl jsem u toho, musíme být prostě silní i mentálně,“ vyprávěl před odletem Vlastimil Daníček.

Farář Josef Říha je fotbalový znalec, takže nešlo o žádnou náhodu.

„Já mám tři roky permanentku na Slovácko, chodím na každý zápas, obdivuju fotbalisty pro jejich nasazení a zanícení pro věc, tak jim budu v duchu nablízku i ve čtvrtek večer v dalekém Istanbulu,“ říká pan farář.

Po žních se tedy jede k Turkovi, jak praví klasik z Vesničky střediskové. Film má ve fotbalovém malíčku nejzkušenější hráč hostů Milan Petržela, častý nositel dobré nálady.

„Moc se těším, hrajeme s mimořádně silným soupeřem, doma je před bouřlivými fandy jeho kvalita násobně vyšší. Což si pamatuji z plně, tuším z roku 2010, kdy jsme v Istanbulu podlehli s Plzní Besiktasi 0:3. To bylo drsné a nesmí se to opakovat. A víte, co je úsměvné. Že proti sobě hrají kluby ze dvou měst. Istanbul má kolem 15 milionů, Uherské Hradiště ovšem kolem pětadvaceti… tisíc,“ směje se Petržela.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x