Hlavní obsah

Kouč Litvínova Růžička má nového asistenta. Hübl se vrací v nové roli

Druhým asistentem trenéra Vladimíra Růžičky v extraligovém Litvínově se stal Daniel Branda. Doplnil Karla Mlejnka, který nahradil už v dubnu na této pozici Václava Sýkoru. Management Vervy v roli skauta doplní Viktor Hübl, který po uplynulé sezoně skončil v v litvínovském kádru a zamířil do druholigového Chomutova.

Foto: Josef Pešout, Právo

Daniel Branda se stal druhým asistentem trenéra Vladimíra Růžičky v extraligovém Litvínově.

Článek

Šestačtyřicetiletý bývalý útočník Branda, který za Litvínov v minullosti hrál, už byl Růžičkovým asistentem v sezoně 2020/21 v Hradci Králové a potom i v prvoligové Kadani. "S Danem jsme spolu několikrát působili. Má velkou výhodu, že hokej hrál a navíc zná litvínovské prostředí. Zároveň se nebojí říct pravdu do očí, takže se sice o dost věcech dohadujeme, ale pro mě osobně je to nejlepší možný přístup," řekl klubovému webu Růžička.

Třiačtyřicetiletý Hübl, který je s 1276 odehranými zápasy rekordmanem extraligy, bude mít v sobotu na spolu s dlouholetým spoluhráčem Františkem Lukešem na Zimním stadionu Ivana Hlinky od 15:30 exhibiční rozlučku pod názvem Derniéra dvojčat. I při působení o dvě soutěže níže v Chomutově bude s Litvínovem spjatý.

"Viktor Hübl se zapojí do klubového managementu, kde bude působit na pozici skauta a pomalu se začne v klubu rozkoukávat a zapracovávat se do systému klubu," uvedl generální ředitel Litvínova Pavel Hynek.

Reklama

Související témata: