Začněte psát a výsledky vyhledávání se zobrazí zde...

Největší nárůst cen kryptoměn od října. Viděli jsme už dno? | Milióny v kryptoměnách (40)

Publikováno
Největší nárůst cen kryptoměn od října. Viděli jsme už dno? | Milióny v kryptoměnách (40)
Zdroj: DepositPhotos.com

Po turbulentních pár měsících byl v červenci na trhu klid a celková tržní kapitalizace všech kryptoměn potichu zaznamenala nárůst o 27 %. Kurz BTC také vzrostl o 28 % a připsal si tak největší růst od října minulého roku.

Jak si vede naše milionové portfolio? Dozvíte se níže.

Poznámka

🔴 Sledujte naše portfolio živě: Hodnotu a vývoj portfolia každý měsíc publikujeme v článcích v této sérii. Kromě toho ho ale můžete sami sledovat i na CryptoCompare a Coingecko.

Jak si vede naše portfolio?

Pohled na výkonnost kryptoměn v našem portfoliu (níže) rozhodně není radostný asi pro nikoho, zejména nakupoval-li tyto kryptoměny v posledním roce… Jediná dobrá zpráva je, že ze ztráty -64 %, na kterou jsme se dívali minulý měsíc, jsme dnes v minusu “pouhých” -52 %.

I přesto se ale nevzdáváme a naše portfolio budeme držet i dál. Je důležité si uvědomit, že i takové kryptoměny umí být a na podobný vývoj je nutné být připravený už od samotného začátku. Stále se jedná o velmi mladou a malou třídu aktiv.

Summa summarum má naše portfolio dnes hodnotu 583 000 Kč, což je cca 483% nárůst z prvního dne naší investice v květnu 2019, kdy jsme investovali 100 000 Kč, ale zároveň 52% ztráta ode dne, kdy jsme letos v květnu portfolio přestavěli.

V medvědím trhu, ve kterém se nacházíme, padá vše, a není úplně ideální na základě toho dělat unáhlená rozhodnutí. Proto s našim portfoliem nic neděláme a budeme dál čekat a vyhlížet lepší zítřky.

Něco podobného nezažíváme ani v rámci tohoto experimentu poprvé. Viz např. naše 2 články (zde a zde) z přelomu let 2019 a 2020. Je až úsměvné, jak přesně se situace opakuje. Zprávy o konci kryptoměn, propouštění zaměstnanců, masivní propady cen, přeliv kapitálu z altcoinů do Bitcoinu, všudypřítomný pesimismus…

Kdybychom se měli vsadit, na pár následujících týdnů nebo měsíců ještě očekáváme pokračování okurkové sezóny bez větší volatility a objemů. Zdá se, že největší propady a kaskádové likvidace bychom ale už snad měli mít za sebou.

I tak je ale těžké cokoliv předpovídat, protože trh se i dál bude odvíjet hlavně od makro. situace, kterou aktuálně charakterizuje drahá cena komodit a energií, inflace a vyhlížení recese.

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru

Pokud chcete patřit mezi čtenáře, kteří se jako první dozví o tom, kde a jak kryptoměny držíme, zhodnocujeme a jak s nimi dále pracujeme, přidejte se do našeho newsletteru! Ten již odebírá několik tisíc spokojených čtenářů.

Chcete být jedním z nich a mít tak všechny důležité informace ve své e-mailové schránce? Připojit se můžete vyplněním formuláře níže – zdarma.

Kde bitcoiny a další kryptoměny koupit?

Chcete v tom být s námi? Podívejte se na námi ověřené a doporučené kryptoměnové směnárny a kryptoměnové burzy v tabulce níže. Většinu z nich pravidelně používáme a testujeme, a proto se za kvalitu jejich služeb můžeme postavit.

Favorit redakce

Výhody
  • Nízké poplatky
  • Možnost opakovaných nákupů skrze trvalý příkaz v bance
Nevýhody
  • Nelze nakupovat platební kartou

Pozor: V rámci tohoto seriálu jsme v roce 2019 investovali opravdové peníze (tehdy 100 000 Kč) se snahou je zhodnotit. Od té doby se hodnota portfolia často a rychle mění – propady i růsty o desítky procent jsou velmi časté. Kryptoměny jsou proto rizikovou investicí a naše články by neměly sloužit jako konkrétní investiční doporučení. Neručíme za případně vzniklé ztráty. Pokud se sami rozhodnete nějaké kryptoměny nakoupit, důkladně zvažte, které kryptoměny do portfolia zařadíte a jaká bude velikosti vaší investice. Nemyslíme si, že by se “ideální investiční portfolio” jednotlivce mělo skládat pouze z kryptoměn – mělo by zahrnovat i jiná aktiva. Je možné, zejména v případě nerozvážného jednání, přijít o celou investici.

Líbil se vám tento článek?
7
0

Autor

Vojtěch se snaží čtenářům přinášet nejen kvalitní vzdělávací a aktuální obsah ze světa financí, ale také data, nástroje a zkušenosti z praxe.

Jeho záměrem je, aby byl Finex.cz platformou, která je užitečná jak pro začátečníky, tak pro zkušené investory. Sám se věnuje neustálému rozšiřování a zlepšování celého portálu tak, aby stále odpovídal zvyšujícím se potřebám rostoucího množství čtenářů.

Své zkušenosti ze světa financí získal při studiích na Vysoké škole ekonomie a managementu, návštěvami desítek finančních konferencí po celé Evropě ale také praxí a správou svých vlastních investic. Jeho osobní investiční portfolio zahrnuje zejména kryptoměny a akcie, ale v menší míře i nemovitosti a další méně konvenční typy investic.

“Našim cílem není čtenáře jen informovat, ale také inspirovat, vzdělat a pomoci jim zhodnotit jejich peníze. Máme za sebou roky dobrých výsledků, ale stále před sebou vidíme i další vzrušující cestu.”

Přečíst více

Sdílejte tento článek

Mohlo by vás zajímat

Diskuze (0 komentářů)

Připojte se k diskuzi

Tento článek zatím nikdo neokomentoval. Přihlašte se a buďte první! Napište svůj názor a zahajte diskuzi.