Litvínov a Příbram slaví první výhry. Frýdek už nasadil posily

Foto: hokej.hcf-m.cz

Ve čtvrtek bylo v akci pět českých týmů. Extraligový Litvínov zavítal do Sokolova, kde pohodlně vyhrál 3:0. Frýdek si zase poradil s polským mužstvem. Dále se střetly Příbram a pražská Kobra.

Sokolov tentokrát padl

Baník v první utkání přípravy vyzval Karlovy Vary a připsal si cennou výhru 1:0 po samostatných nájezdech. Jenže proti Litvínovu už Baník neměl šanci. V útoku si zahrál Jaroslav Vašíček, který naposledy působil v Chebu. Se Sokolovem se v současné době připravuje. Dres Vervy poprvé oblékli Radim Šalda, Kristaps Zile, Šimon Stránský a Nicolas Hlava.

HC BANÍK SOKOLOV – HC VERVA LITVÍNOV 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 24. Demel (Fronk, Šalda), 31. Svoboda, 42. Straka.
HC Baník Sokolov: Michajlov (Horák) – Pohl, Klejna, Rulík, Weinhold, Tomek, Vodička – Osmík, Kverka, Vracovský, Jurčík, Vrhel, Švec, Stehlík (C), Prošek (A), Tomu, Vašíček, Novotný, Jaroš (A).
HC Verva Litvínov: Zajíček (Čermák) – Zeman, Zile, Kolář, Šalda, Strejček, Demel (A), Baláž, Drink – Hlava, Stránský, Straka, Drink, Sukec, Kudrna, Havelka, Berka, Zykmunt, Svoboda, Slavík, Chalupa.

Souboj celků z 2. ligy pro Příbram

Kobra v utkání prohrávala, ale v 58. minutě srovnal na 2:2 Václav Žídek a vypadalo to, že se bude v Praze prodlužovat. Jenže to se nestalo. O necelých 30 sekund později se trefil Josef Hasman, čerstvá posila z Tábora, a zařídil Příbrami první výhru.

HC KOBRA PRAHA – HC BANÍK PŘÍBRAM 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 37. Šteiner (Kolda), 58. Zídek (Šteiner) – 7. J. Procházka (Eret, Hasman), 54. J. Procházka, 58. Hasman (J. Procházka, Zdeněk).
HC Kobra Praha: Sochůrek (30. Ondrík) – Šteiner, Svach, Ženíšek, Holý, Brůna, Němeček, Šesták – Zídek, Kolda, Novák, Petrák, Martínek, Labuzík, Mucha, Slavíček, Bláha, Procházka, Míšek.
HC Baník Příbram: Šorf (30. Šubrt) – Vinš, Strnad, Hlaváček, Havlín, Zdeněk, Rudovský, J. Matějka – Hasman, Procházka, Eret, Kraus, Pinkas, Furch, V. Matějka, Novotný, Beneš.

Frýdek s posilami slavil

Do prvního přípravného zápasu nasadil Frýdek i několik svých posil: Daniela Vrdlovce, Jakuba Doktora, Vlastimila Dostálka, Adama Zemana, Štěpána Havránka či Ondřeje Machalu. Zahrál si také zkušený Vladimír Svačina. Chyběli dva beci: Vojtěch Zeleňák a Jakub Michálek byli uvolněni v rámci spolupráce do Třince, potvrdil to hlavní trenér Martin Janeček ještě před čtvrtečním zápasem pro klubový web.

Proti polskému celku sice vedli rysi 3:0, ale pak o náskok přišli a ještě do konce druhé třetiny bylo srovnáno na 3:3. Ve třetí části ale po brankách Havránka a Žůrka dokráčel Frýdek k triumfu.

JKH GKS JASTRZEBIE – HC FRÝDEK-MÍSTEK 3:5 (0:2, 3:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 27. Sinegubovs, 30. Švec, 40. Kameněv – 12. Machala (Svačina), 18. Jobánek, 21. Vrdlovec, 44. Havránek, 48. Žůrek.
JKH GKS Jastrzębie: Balisz (30. Kieler) – Bryk, Blanik, Freidenfelds, Gorny, Horzelski, Jansons, Jarosz, Kaleinikovas, Kamenev, Korkiakoski, Kostek, L. Nalewajka, R. Nalewajka, Pas, Pelaczyk, Sevcenko, Sinegubovs, Švec, Urbanowicz.
HC FRÝDEK-MÍSTEK: Mokry (30. Švančara) – Teper, Havránek, Marcinko, Sova, Kareš, Žůrek, Adámek, Homola – Svačina, Vrdlovec, Machala, Dostálek, Haas, Doktor, Klimša, Zeman, Hotěk, Ullrych, Jobánek, Geidl.

Další přípravná utkání

Pátek 5. srpna:
17:30 HC Letci Letňany – HC Benátky nad Jizerou
17:30 HC Motor České Budějovice – EC Red Bull Salzburg

Pondělí 8. srpna:
18:00 HC RT TORAX Poruba 2011 – HC ISMM Kopřivnice

Úterý 9. srpna:
17:00 Rytíři Kladno – Motor České Budějovice
17:30 HC VERVA Litvínov – HC Energie Karlovy Vary
17:30 HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Oceláři Třinec
18:00 HC Tábor – HC Dukla Jihlava
18:00 HC Frýdek-Místek – HC ZUBR Přerov
18:00 MBK Vyškov – SHKM Hodonín
18:00 HC Děčín – Piráti CHomutov
18:00 HC RT TORAX Poruba 2011 – JKH GKS Jastrzębie
18:00 HC Kometa Brno – SK Horácká Slavia Třebíč
18:30 HC Sparta Praha – HC Slavia Praha

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz