Malířské sympozium na Benediktu je v plném proudu, účastní se ho tucet malířů
V ateliéru. Foto zdroj: město Most
Most

Most - Ve středu byla v prvním patře restaurace Benedikt ve stejnojmenném areálu v Mostě slavnostně zahájena akce s podtitulem "7 dní s malíři". Za vedení města Mostu se zahájení již 14. ročníku Barevného Benediktu zúčastnili primátor Jan Paparega a jeho náměstkyně Markéta Stará.

Týden, od středy do středy (3. - 10. srpna) tvoří na Benediktu malíři, v ateliéru proti restauraci (v budově přes silnici), který je trvale otevřen. "Prakticky stále tam někdo je, ti mladší pracují třeba i celou noc, která je inspiruje, takže pak nestihnou ani snídani," upřesňuje Jan Čepelák, který spolu se svým otcem Josefem a dalšími pracovníky akci za podpory města Mostu a dalších partnerů organizuje.

Vernisáž výstavy proběhne 10. srpna od 15 hodin. "O díla bývá zájem, stává se, že malíři i všechno prodají. Letos jich tu máme tucet," přiblížil.

Barevného Benediktu se účastní šest mužů a šest žen: Roman Křelina, Josef Zedník, Sylva Prchlíková, František Bodlák, Eliška Marie Kozlíková, Patrik Rutkovský, Romana Štajerová, Jiří Šorm, Iveta Brůmová, Hana Novotná, Renata Lehmanová a Milan Rehák.

"Chtěl bych poděkovat organizátorům a partnerům za to, že už řadu let drží tuhle krásnou tradici," uvedl na setkání Jan Paparega. "A sluší se poděkovat také vám, umělcům, že k nám stále nacházíte cestu, sem do krásného prostředí na Benediktu. Myslím, že to tady má své kouzlo. Vždycky se vám tu podaří vytvořit úžasná díla. Už se těšíme na ta letošní. Poslední dva roky nebyly jednoduché pro nikoho, o to více jsme rádi, že už můžeme normálně dýchat a pracovat, a že jste prostě tady."

"Vidím tu řadu známých tváří, takže se na malířské sympozium rádi vracíte," řekla Markéta Stará. "Přeji vám i těm, co přijeli do Mostu poprvé, ať se vám u nás líbí, daří se vám tu a ať máte také chuť odskočit si podívat se i na některá další zajímavá místa, která tu máme - třeba na nové jezero Most, které pro vás může být zajímavou inspirací."

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru