Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihomoravská záchranka dostane novou základnu, která nebude závislá na zemním plynu

Jihomoravští záchranáři vyhlíží novou základnu, která vyroste v Mikulově na Břeclavsku. Tamní prostory jsou nevyhovující a už nesplňují současné požadavky záchranných složek. Nová budova, jež vyjde na více než osmdesát milionů korun, využije alternativní zdroje energie a zbaví se závislosti na zemském plynu.

Nedostatky trpí především organizační uspořádání budovy a zázemí pro posádku. S podobnými potížemi se potýkají i ostatní obce. Mikulov je letos šestým městem, kde vyrůstá nová základna. Na lepší zázemí se těší i záchranáři v Boskovicích, Slavkově, Bučovicích, Kyjově a Veselí. „Naším záměrem je, aby budovy byly jednotně zařízené, naše posádky totiž mohou působit na více základnách zároveň, a tak je pro ně přínosem, pokud zázemí znají a mohou se spolehnout na podobné rozmístění místností i vybavení,“ vysvětlila ředitelka jihomoravské záchranky Hana Albrechtová.

V přízemí zaparkují dvě sanitní vozidla. Po ruce bude dezinfekční box, sklady materiálu, prádla a infekčního odpadu. Podlaží nabídne pobytové prostory se šatnami a hygienickým zázemím. Nechybí ani parkovací místa pro osobní automobily.

Výjezdová stanice využije energii z dvou solárních elektráren, které zabezpečí běžný provoz i pohon tepelných čerpadel. Budova se tak zbaví závislosti na zemním plynu a ušetří výdaje v době energetické krize.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zdravotnická záchranná služba JMK

Štítky Záchranáři, základna, stavba, zázemí, Mikulov, okres Břeclav, Boskovice, Bučovice, Kyjov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravská záchranka dostane novou základnu, která nebude závislá na zemním plynu  |  Břeclavsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.