Zde může být vaše reklama.

Potvrdí body z venku? 2. kolo: Sigmu čeká další derby, doma hraje proti Brnu

2. kolo: Sigmu čeká další derby, doma hraje proti Brnu

foto: Petr Pelíšek

05. 08. 2022 - 15:30

Druhé kolo, druhé derby. Fotbalisté SK Sigma Olomouc budou hrát první srpnovou sobotu poprvé v nové sezoně FORTUNA:LIGY doma. A stejně jako před týdnem je čeká derby. Zápas 2. kola hrají Hanáci na Andrově stadionu proti Zbrojovce Brno, začínat se bude v 16.00. Sigma by ráda potvrdila výhrou tři body, které uhrála kolo předtím v Ostravě.

Sigma v prvním kole brala všechny body za jasnou výhru 3:0 v Ostravě nad Baníkem. „Čekal jsem náročné utkání, říkal jsem si, abychom ho zvládli mentálně, byl jsem přesvědčen o tom, že to zvládneme po herní stránce. Hráči si věří. Jsme dál, než před rokem. Jsme o něco vyspělejší, v některých situacích nejsme tak naivní, naopak jsme silnější na míči. Nechci hovořit jen v superlativech, protože nějaké rezervy tam samozřejmě byly,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

V olomoucké sestavě naposledy chyběli pro zranění brankář Tadeáš Stoppen a záložníci Štěpán Langer a Martin Košťál.

Hanáky čeká duel s nováčkem elitní soutěže. Brno v prvním kole remizovalo doma se Slováckem 2:2. V kádru Zbrojovky je pět odchovanců SK Sigma, jsou to stopeři Jan Štěrba a Jan Hlavica, záložníci Jiří Texl se Šimonem Faltou a útočník Jan Hladík. Oporou brněnského celku je útočník Jakub Řezníček, který v sezoně 2017/2018, v její jarní části, působil v Olomouci.

Hodinu před výkopem začne v hájku vedle fanshopu fanzona, které se zúčastní trenér Petr John Uličný a legendární kanonýr SK Sigma Jan Maroši.

Utkání SK Sigma Olomouc versus FC Zbrojovka Brno se hraje v sobotu 6. srpna od 16.00 (rozhodčí Ladislav Szikszay – Jakub Hrabovský, Michal Volf).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Vraštil, Jemelka, Zmrzlý – Navrátil, Breite, Ventúra, Zorvan– Chytil, Růsek. Trenér Václav Jílek.
Zbrojovka Brno: Berkovec – Hrabina, Endl, Šural, Granečný – Texl, Ševčík  – Hladík, Falta, Přichystal– Řezníček. Trenér Richard Dostálek.

Další články