Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Léto nemá svázané s žádnými pracovními povinnostmi, tak si užívá desetidenní dovolenou v Železné Rudě. S manželem jezdí na kolech a každý půlden se věnuje psaní knížky rozhovorů s osobnostmi. Nám ukázala i své dva vnuky.

Televizní legenda se tak vlastně vrací ke své původně vystudované profesi novinářky. „Jde hlavně o kapacity z lékařského prostředí, ale i představitele našeho kulturního a společenského života,“ řekla Super.cz Marie Retková (66).

Její rozhovory na pár let zarazil covid, ale od jara opět pokračovaly. Takže další díl Křesla pro Fausta, jak se knihy jmenují, protože vznikají v prostorách Faustova domu na pražském Karlově náměstí, by měl vyjít koncem letošního roku.

Jinak stále moderuje v Českém rozhlase na Dvojce živě vysílaný hodinový pořad Noční mikrofórum. Ten má prázdninovou pauzu, reprízují ho a znovu začne vysílat 31. srpna. Proto si v klidu a pohodě užívá dovolené.

„Jsme paďouři, jezdíme na elektrokolech, tady v těch kopcích bychom to asi jinak nedali,“ prozradila nám o výbavě na dovolené jinak nadšená sportovkyně. „Člověk se dostane za víc horizontů než za jeden. Hlavně v Železné Rudě je hodně turistů, ale když se vypravíte dál, téměř nikoho nepotkáte.“

Příští týden se vášnivá tenistka chystá na tradiční turnaj Svoboda Michna Open do Mohelnice za Olomoucí, kde bude hrát jako jediná žena. Utkají se při něm např. Petr Kolář, Standa Hložek, Roman Skamene, Mirek Paleček, Milan Pitkin nebo Antonín Panenka.

Naší nejvyšší (181 cm) někdejší televizní hlasatelce, která do Československé televize nastoupila v roce 1977 a skončila v České televizi v roce 2012, dělají radost dcery i vnoučata.

Starší Alice (52), tu vyvdala jako desetiletou, když si v třiadvaceti vzala jejího tatínka, vdovce Petra, působí coby pediatrička v Písku. Má dvě dcery – Adéla (26), psycholožka, má za sebou několik let v motolské nemocnici na dětské psychiatrii, a Alžběta (23) studuje chemii v potravinářství.

Dcera Magdalena, které bude letos na silvestra 40, také žije mimo Prahu, u Českého Krumlova, kde dělá praktickou lékařku. Ta je maminkou dvou synů – Martina (11) a Ondřeje (8). „Obě holky chtěly pryč z hlavního města. Ani se jim nedivím, přestává to být město pro život. Moc se globalizovalo a začíná to v něm být náročné,“ řekla Marie Retková Super.cz.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám