Čtyřnásobný světový šampion už zvládl dvě semifinále v jednom dni. Páteční závod na 1000 metrů ovládl, na poloviční trati postoupil ze třetího místa. Teď se to pokusí zopakovat ve finále.

Dostál už má ze světových šampionátů deset medailí. Rád by teď přidal další cenné kovy. Nejdříve ho v 16:52 SELČ čeká pětistovka, pro kterou před MS vyhlásil útok na zlato. "Strašně se na tu pětistovku těším. Budu se snažit jet pořádný bomby a dodržet, co jsem slíbil," Dostál, který bude mít mezi finále na 500 a 1000 metrů jen hodinovou "pauzu".

Martin Fuksa
Dostál, Fuksa a kdo další? Rychlostní kanoisty čeká na MS v Kanadě boj o medaile

Mezitím bude svou letošní neporazitelnost ve velkých závodech hájit kanoista Martin Fuksa, kterého v 17:35 SELČ čeká finále na 500 metrů. Vítěz všech čtyř jarních závodů Světového poháru zatím na světovém šampionátu nezáří, do bojů o medaile postupoval přes semifinále. V Halifaxu bude obhajovat stříbro z loňské Kodaně.

V dnešním finálovém bloku, který začne v 16:03 SELČ, se představí celkem deset českých posádek. V akci budou také Petr Fuksa na dvoustovce a čtyřkajak Jakub Špicar, Radek Šlouf, Jakub Zavřel a Daniel Havel na pětistovce.