Dnes Pátek - skorojasno 23°C
Zítra Sobota - prehanky-dest 20°C
Pátek 31. 5. 2024
Svátek má Kamila
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
KC Konírna nabízí aktivity i v létě, na konec srpna chystá vernisáž výstavy
Seniorské výtvarné tvoření v KC Konírna. Foto: P5

KC Konírna nabízí aktivity i v létě, na konec srpna chystá vernisáž výstavy

V prostorách hlubočepského Komunitního centra Konírna senioři vytvořili výzdobu v podobě soch koní či dekorativní krejčovské panny, které pak budou sloužit k výstavám šperků. Během celého léta budou vznikat společné velkoformátové obrazy do veřejných prostor Raudnitzova domu. To jsou jen některé ze zajímavých letních aktivit.   

„Některé jsou úplnou novinkou, některé navazují na tradiční aktivity, ale stále je kladen důraz na to, že je centrum důležitým místem setkávání se a především prostředkem vzájemné inspirace,“ uvedl radní Prahy 5 Petr Lachnit (ANO).

V červenci proběhlo startovní mezigenerační pečení s angličtinou – tzv. Cake and English, kam přišli nejen senioři, kteří pravidelně navštěvují kurzy jazyků v komunitních centrech, ale i další zájemci, kteří si popovídali v angličtině.

Srpnový termín Cake and English je již téměř naplněn, proto budou nepravidelně tato setkávání probíhat i od září. Konírna počítá i s pokračováním „bylinkových a čajových setkání“.

S KC Konírna lze při virtuální prohlídce navštívit třeba chrám v Barceloně. Kdo se chce protáhnout, může využít relaxační tance či vycházky s průvodcem po Praze.

Milovníci umění jsou zváni na vernisáž výstavy 26. srpna od 14 hodin s názvem Co přináší vítr. Na výstavě budou k vidění výtvarná díla vzniklá během týdenního příměstského tábora, který organizuje Jana King Kochánková a Výtvarný spolek Hruška.

Pro registraci účastníků na aktivity KC Konírna (kapacita omezena) použijte e-mail kckonirna@seznam.cz.


Autor: Hla

Kultura pro seniory Prahy 1

29. května 2024 ve 12:24

Ve středu 22. května si v sále Malostranské besedy pro seniory Prahy 1 připravila Marie Formáčková vyprávění o Lucerně, které hudebně doprovodila Jana Rychterová.

Přepravu seniorů bude v Praze 4 zajišťovat Taxík Maxík

29. května 2024 v 09:49

Praha 4 se zapojí do projektu Nadace Charty 77 nazvaného Taxík Maxík, jehož smyslem je zajistit bezpečnou a finančně dostupnou dopravu seniorů a osob se zdravotním postižením k lékaři, na úřady nebo na poštu. Závazný zájem o zapojení Prahy 4 do tohoto projektu schválili na svém zasedání ve středu...

Pro seniory: Dechovka v Malostranské besedě

27. května 2024 v 06:34

Malostranskou besedou se v rámci oblíbeného cyklu Prahy 1 Setkání s kulturou rozezní ve středu 5. června od 15 hodin Dechovka v podání Plechovanky.

Fresh Senior Festival ve Ville Pellé chystá bohatý program

26. května 2024 v 07:32

V pondělí 3. června se uskuteční dvanáctý ročník Fresh Senior Festivalu, akci bude hostit Villa Pellé v pražské Bubenči. Letos se organizátoři rozhodli připojit k oslavám Roku české hudby, jež se konají u příležitosti 200 let od narození Bedřicha Smetany. Jako motto festivalu proto zvolili název...

Kontaktní místo pro bydlení Prahy 9 pomáhá nejen seniorům

25. května 2024 v 07:16

Na jaře roku otevřela Praha 9 na úřadě Kontaktní místo pro bydlení. Jeho cílem je nabídnout občanům bezplatné poradenství v oblasti prevence ztráty bydlení a pomoci jim také při řešení souvisejících problémů.

Walking fotbal pro seniory

20. května 2024 v 08:10

Tréning pro seniory na hřišti SK Slavia ve středu 29. května.

Michelský dvůr zve k návštěvě

19. května 2024 ve 21:21

Nezisková organizace Sue Ryder, která již 26 let pomáhá seniorům a jejich blízkým, srdečně zve na návštěvu Michelského dvora ve čtvrtek 23. května. Tradiční Den otevřených dveří nabídne od 9:30 do 18 hodin bohatý program.    

Praha 4: Bazárek v Centru aktivního stáří

19. května 2024 v 06:25

Výměna oblečení a dalších věcí ve čtvrtek 30. května od 14 hodin.

Diplomy rozdány. V Praze 13 skončila Senior akademie

14. května 2024 v 10:14

V úterý 7. května proběhlo v obřadní síni na radnici na Slunečním náměstí slavnostní ukončení Senior akademie – série několika přednášek pro seniory ze třináctky na různá témata.  

Jóga pro seniory Prahy 9

13. května 2024 ve 20:20

Bezplatné cvičení jógy pro seniory podle systému Jóga v denním životě se pravidelně koná každé úterý od 12:30 hodin v Kulturním a aktivizačním centru pro seniory.

Praha 10 pro seniory: Květinový bál

13. května 2024 v 10:23

Na pátek 24. května  připravila radnice Prahy 10 pro seniory Květinový bál. Vstupenky jsou k vyzvednutí zdarma v KD Barikádníků.

Praha 10 přispívá seniorům na pobyty na horách

12. května 2024 v 08:02

I letos nabízí radnice Prahy 10 letní pobyty pro seniory na horách v Horském hotelu Desítka. Svým seniorům městská část na pobyty tradičně přispívá. Pro letošní rok připravila tři letní termíny s bohatým programem.

Vysočanská Véčka pro seniory v květnu

6. května 2024 v 16:40

Praha 9 nabízí seniorům možnosti, jak aktivně strávit volný čas.  Akce Vysočanská Véčka pro seniory je určena těm, kteří mají trvalé bydliště v působnosti úřadu Sokolovská 14, Praha 9. vysočanská véčka, to jsou vycházky, vystoupení, vyprávění i výlety.

Pro seniory: Knihovna online

2. května 2024 v 07:23

Knihovna online poradí seniorům kažký pátek jak využívat elektronických služeb. Začíná se 3. května v 10 hodin.Vstup je zdarma.

Další články
Nahoru