Byl jsem nervózní, přiznal basketbalista roku Veselý po vyhlášení ankety a těší se na šampionát

Počtvrté v kariéře se stal Basketbalistou roku v Česku pivot Jan Veselý. Poslední chybějící člen reprezentačního výběru, kterého v září čeká v Praze skupinová fáze mistrovství Evropy, si ocenění po pěti letech převzal v novorenesanční budově Kasina v Mariánských lázních.

Mariánské lázně Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Veselý

Jan Veselý | Zdroj: Profimedia

Kralování Tomáše Satoranského jako vítěze ankety Basketbalista roku ukončil po pěti letech jeho kamarád z reprezentace, ale už i z klubu Jan Veselý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak si galavečer vyhlášení Basketbalita roku užili Jan Veselý a Julia Reisingerová

„Byl jsem nervózní, to se musím přiznat. Ale jsem rád, že jsem tady a že teď s klukama začneme reprezentaci a můžeme si to užít,“ přiznává letní posila Barcelony pivot Jan Veselý.

Společně se svým reprezentačním a nově i klubovým spoluhráčem Tomášem Satoranským vládne anketě o nejlepšího českého basketbalistu od roku 2012.

Na pomyslný trůn usedl Veselý v zákulisí po ceremoniálu alespoň na chvíli kvůli focení, ale rozhovor v něm neposkytl. „Já vstanu, už jsem tam seděl hodinu,“ zhodnotil pohodlí trůnu s úsměvem na tváři Veselý.

Basketbalistkou roku byla poprvé v kariéře vyhlášená Julia Reisingerová. „Je to jako u nějakého důležitého stolu, akorát tady chybí ten stůl. Královská židle je krásná a byl to skvělý nápad. Pocity jsou to skvělé, je to zadostiučinění celé práce a dar pro nás sportovce, že se nám něco vrací. Nějaké ocenění za to, že celé ty roky pracujeme. Je to taková změna a nemáme moc možnosti se nějak hezky oblékat, tak to týden předtím řešíme s holkama, co si vezmeme na sebe,“ usmívá se basketbalistka roku Reisingerová.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme