Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Lidé

Češka vyhrála soutěž krásy v Africe. Všichni si na mě chtěli sáhnout, říká

1. vicemiss České republiky 2021 Sarah Horáková foto: Miss České republiky / Marek Červenka

Sarah Horáková (18) odletěla do Afriky reprezentovat Česko na světovou soutěž krásy. Když první vicemiss České republiky 2021 přiletěla do Tanzanie, dozvěděla se, že je finále přesunuto na listopad 2022. V zemi ovšem zůstala a vyhrála doprovodnou soutěž.
  7:48

Dívky z osmi států již byly na cestě, když se organizátoři rozhodli změnit datum konání finále soutěže Miss Jungle International, která se soustředí především na životní prostředí, přírodu a pomoc ostatním.

„Ocitnout se v neznámé krajině úplně sama, bez připojení k internetu, je opravdové dobrodružství. Druhý den při prohlídce městečka na mě místní pokřikovali a chtěli si na mě sáhnout. Ocitli jsme se v místě, kam moc turistů nezavítá, a pro mnoho lidí jsem zde byla první osoba s bílou pletí, kterou v životě viděli,“ prozradila Sarah Horáková.

Blondýnka využila příležitosti k soustředění se na finále a zůstala v Tanzánii i přes změny organizátorů. Po šesti dnech v destinaci si dívky vzala pod svá křídla vláda a prezidentka Samia Suluhu Hassanová.

Na stránkách soutěže Miss Jungle International je uvedeno, že se bude konat od 25. října do 5. listopadu 2022.

Finále Miss Jungle International Royal Tour 2022 se ale uskutečnilo 30. července na ostrově Zanzibar. Sarah Horáková byla zvolena absolutní vítězkou celé výpravy po Tanzanii.

Autor: