Po MS čeká dvacítku restart ve Finsku. Vezme Brabence, Alschera či Šedivého

Jakub Brabenec | Foto: Martin Voltr

8. srpna 2022, 9:15

Martin Voltr

Bezprostředně po letním odloženém šampionátu oficiálně zahájí česká reprezentace do dvaceti let novou sezonu a přípravu na mistrovství světa na přelomu roku. První akcí pro obměněný tým bude turnaj čtyř zemí ve finském Rovaniemi.

Sezona 2022/23 se v reprezentační dvacítce bude týkat hokejistů ročníku 2003 a mladších. Ti, kteří se zúčastní už srpnového šampionátu – a že utvoří většinu kádru –, však na následný turnaj pochopitelně nepojedou. Půjde o šanci pro další hráče, jež se do současné sestavy nevešli.

Do Finska zamíří například Jakub Šedivý, Petr Gajda a Ivo Sedláček, kteří odnesli poslední zužování. Soustředění s dvacítkou předtím absolvovali i Michal Ramik, Lukáš Pajer nebo Sebastian Jasečko.

Připojí se ale také Jakub Brabenec. Útočník Charlottetownu by pravděpodobně na MS v Edmontonu nechyběl, omluvil se však kvůli rehabilitaci po zranění. Zámořské juniorky budou dále zastupovat čerstvě draftovaný Marek Alscher a Tomáš Machů, stejně jako noví „odcházející“ Dominik Rymon, Marcel Marcel a Jan Špunar.

Poslední jmenovaný utvoří brankářské duo s Markem Stuchlíkem. Zajímavým jménem v nominaci je exkarlovarský a nyní českobudějovický forvard Alexandr Remeš, který se do reprezentace vrátí po necelých třech letech.

Protože hlavní kouč Radim Rulík  si po MS bude plnit klubové povinnosti v Pardubicích, na turnaj s národním mužstvem nevyrazí. Pozici hlavního kouče bude zastávat Jiří Kalous, jemuž pomůžou Pavel Geffert, Marek Židlický, Tobiáš Slavíček a trenér brankářů Ondřej Pavelec.

Česká dvacítka má sraz naplánovaný na neděli 21. srpna do Rokycan, o den později ještě absolvuje testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu v Praze. Ve středu odletí do Finska. Ve městě Rovaniemi, které leží u polárního kruhu, vyzve mezi čtvrtkem 25. a sobotou 27. srpna postupně Švédy, Finy a Slováky.

Jakub Šedivý

Jakub Šedivý | Foto: Martin Voltr

Nominace dvacítky na turnaj ve Finsku

Brankáři:
Marek Stuchlík (Mladá Boleslav), Jan Špunar (Olomouc).

Obránci:
Jakub Šedivý (Liberec), Sebastian Jasečko, Karel Křepelka (oba Mladá Boleslav), Martin Böhm (Litoměřice), Adam Srdínko (Kouvola, Finsko), Matěj Pinkas (Hradec Králové), Marek Alscher (Portland, WHL), Tomáš Machů (Youngstown, USHL).

Útočníci:
Jakub Altrichter (AIK Stockholm, Švédsko), Dominik Rymon (Everett, WHL), Marcel Marcel (Gatineau, QMJHL), Ivo Sedláček (Kometa Brno), Alexandr Remeš (České Budějovice), Petr Gajda, Michal Ramik (oba Litoměřice), Josef Krejsa (Vítkovice), Jakub Brabenec (Charlottetown, QMJHL), Šimon Marha, Petr Moravec, Lukáš Pajer (všichni Hradec Králové).

Realizační tým:

Manažer: Jan Fišera
Hlavní trenér: Jiří Kalous
Asistenti trenéra: Pavel Geffert, Marek Židlický a Tobiáš Slavíček
Trenér brankářů: Ondřej Pavelec
Video trenér: Radek Jirátko
Lékař: Marek Kašpar
Fyzioterapeut: Lukáš Helm
Kustod: Jiří Šrámek

Náhradníci:

Obránce: Matěj Prčík (Vítkovice). Útočníci: Adam Bareš (Lahti, Finsko), Ondřej Becher (Havířov), Jan Kučera (Olomouc).

Program turnaje čtyř v Rovaniemi

Čtvrtek 25. srpna:
14:30 Švédsko – Česko
18:00 Finsko – Slovensko

Pátek 26. srpna:
14:30 Slovensko – Švédsko
18:00 Finsko – Česko

Sobota 27. srpna:
13:30 Česko – Slovensko
17:00 Finsko – Švédsko

Začátky jsou uvedeny v českých časech, ve Finsku je o hodinu víc.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz