Olga Menzelová má tři děti. Nejstarší dceru Aničku s režisérem Jaroslavem Brabcem, mladší dcerku Evu Marii s Menzelem a nejmladšího syna Alberta s egyptologem Miroslavem Bártou. Po každém porodu se velmi rychle dostala do formy a neřešila kila navíc. Vdova po Jiřím Menzelovi je totiž celoživotní zastánkyní pohybu, půstu a také vody s citronem. 

Půsty mám moc ráda. Jen na ně člověk musí být dobře připraven mentálně. A pak to jde samo. Víte, že půsty můžete zpomalit proces stárnutí? O hladovění jako o nejlepším léku a meditaci mluvil už Platón téměř před 2 400 lety. Já se na to hladovění vždycky těším.“

Video
Video se připravuje ...

Olga Menzelová: Bojím se, že mě Jirka bude chodit strašit a praští mě přes ruce! Luboš Procházka

„Odpočinu si u něj a naberu novou energii. Tělo totiž není zatěžováno metabolismem, navíc je v mírném stresu, který je však v tomto případě velmi pozitivní. A také jsme na něj historicky zvyklí. Během hladovění se totiž v organismu nastartují mnohé opravné procesy,“ tvrdí Olga, která se po dlouhé době ukázala v dvoudílných bikinách a všem vyrazila dech. 

Sklenice ( většinou 0,5l ) teplé nebo vlažné vody s citrónem a špetkou jedlé sody - tlumí kyselou chuť citrónu. A jídlo nejdříve 30 min potom. Většina potravin, které jíme, vytváří v těle kyselé prostředí. A když je tělo příliš kyselé, tlumí některé chemické reakce včetně aktivity enzymů nebo i obnovu a reprodukci buněk,“ radí Menzelová. 

Když budu potom vypadat takhle, sežeru ten citrón celej i s kůrou,“ netajila se v komentářích herečka Michaela Maurerová

Fotogalerie
59 fotografií