Bouzková v Torontu prohrála tříhodinovou bitvu s Rybakinovou, vypadla i Kvitová. Plíšková porazila Krejčíkovou

8. 8. 2022, 20:34
Aktuality 83
WTA TORONTO - Marie Bouzková po triumfu na turnaji v Praze vypadla v Torontu v prvním kole po tříhodinové bitvě s wimbledonskou šampionkou Jelenou Rybakinovou. Česká tenistka, jež v Kanadě prošla kvalifikací, podlehla kazašské soupeřce 5-7 7-6 a 1-6. Neuspěla ani Petra Kvitová, vítězka Canadian Open z roku 2012 prohrála 2-6 6-4 3-6 s Alison Riskeovou-Amritrajovou. V českém derby se radovala Karolína Plíšková, která porazila Barboru Krejčíkovou.
Marie Bouzková

Marie Bouzková před týdnem ve Stromovce ovládla Livesport Prague Open a ve svém rodišti se dočkala prvního titulu z okruhu WTA. Zámořská mise pro ni začala úspěšnou kvalifikací, ale v hlavní soutěži na ni nenavázala. S Jelenou Rybakinovou bojovala tři hodiny a tři minuty, uspěla jen v tie-breaku druhé sady v poměru 7-3.

Karolína Plíšková v Torontu porazila 6-3 6-4 krajanku Barboru Krejčíkovou a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 4-0.

Světová čtrnáctka Plíšková zpočátku dominovala a tlačila Krejčíkovou, která se nemohla opřít o servis. Za výhrou jasně mířila do stavu 5-1 ve druhém setu, než se Krejčíková nadechla k odporu a třemi gamy v řadě snížila. Ale výsledek už neotočila. České derby trvalo hodinu a půl, Plíšková ho dopodávala čistou hrou.

Třicetiletá rodačka z Loun vyhrála i čtvrtý vzájemný duel po loňském Turnaji mistryň, Roland Garros v roce 2018 a malém turnaji ITF v Bratislavě před 11 lety.

Ve druhém kole se po týdnu může dočkat odvety proti Američance Amandě Anisimovové, nebo narazí na domácí Carol Zhaovou.

Po Krejčíkové a Bouzkové se v prvním kole rozloučila i Petra KvitováDvaatřicetiletá Češka v Kanadě zahájila přípravu na tvrdém povrchu na US Open poté, co kvůli poraněnému zápěstí odřekla účast před dvěma týdny na Livesport Prague Open. Proti Alison Riskeové-Amritrajové zpočátku hodně chybovala, v prvním setu ztratila dvakrát servis, ale ve druhé sadě dohnala manko brejku a vyrovnala.

V rozhodujícím dějství dvojnásobná wimbledonská šampionka opět neudržela podání v pátém gamu a Američanka už náskok uhájila. Stejně staré soupeřce, která je na 35. místě o 12 pozic ve světovém žebříčku níže, podlehla Kvitová potřetí za sebou. V utkání celkem sedmkrát ztratila servis a vypracovala si jen pět šancí na brejk.


Serena má první výhru po 14 měsících, Venus neuspěla
Úvodní zápas a první na betonech od loňského Australian Open má zdárně za sebou 40letá americká hvězda Serena Williamsová. Majitelka 73 titulů, z toho 23 grandslamových, slavila ve druhém duelu po neúspěšném Wimbledonu první vítězství po 14 měsících (od French Open 2021), poté co zdolala 6-3 6-4 Španělku Nurii Párrizasovou. V přípravě na US Open může být její další soupeřkou Tereza Martincová, pokud vyřadí olympijskou vítězku Belindu Bencicovou.

"Jsem ráda, že jsem vyhrála. Už je to hodně dlouho, zapomněla jsem, jaké to je. Myslím, že se objevilo světlo na konci tunelu. A já se k němu přibližuju," řekla trojnásobná šampionka Canadian Open. "Nemohu se dočkat, až se k tomu světlu dostanu. Hraju ráda, je to úžasné, ale nemůžu to dělat věčně. Je každopádně skvělé být zase v Torontu. Nevěděla jsem, jestli si tady ještě někdy zahraju," dodala s tím, že neví, kolik zápasů ještě odehraje.

Venus Williamsová před týdnem ve Washingtonu odehrála svůj první zápas po roce a postupu se nedočkala ani v Torontu. Dvaačtyřicetiletá Američanka prohrála jasně 2-6 3-6 s Jil Teichmannovou, na svou mladší sestru Serenu nenavázala a dál čeká na své teprve páté vítězství po koronavirové pauze (bilance 4-16). Teichmannová v dalším kole vyzve světovou dvojku Anett Kontaveitovou.

Vstup do turnaje navzdory týden staré skreči zvládla nasazená patnáctka Simona Halepová. Rumunka, která si v tomto dějišti v roce 2015 zahrála finále a v Montréalu dvakrát triumfovala, na úvod smetla 6-0 6-2 lucky losera Donnu Vekičovou.

Sofia Keninová nezvládla ani svůj druhý zápas po návratu ze zdravotní pauzy, připsala si osmou porážku v řadě a dál čeká na první výhru od ledna. Grandslamová šampionka a bývalá světová čtyřka podlehla 2-6 7-6(5) 5-7 Sloane Stephensové, ačkoli proti krajance zlikvidovala manko 1-5 ve druhé sadě, 2-5 ve třetí a odvrátila pět mečbolů. Další z trápících se grandslamových vítězek Stephensová ve druhém kole narazí na turnajovou trojku Marii Sakkariovou.

Caroline Garciaová si na konci července na antuce ve Varšavě připsala skalp světové jedničky Igy Šwiatekové a svůj druhý letošní titul, ale vstup do US Open Series nezvládla. Francouzka v derby nestačila 6-3 3-6 3-6 na Alizé Cornetovou a poprvé od březnového Miami nezvládla úvodní zápas na turnaji.

Leylah Fernandezová na domácí akci po téměř třech hodinách udolala 6-4 6-7(2) 6-3 kvalifikantku Storm Sandersovou a ve svém prvním zápase od čtvrtfinále French Open uspěla. O postup do osmifinále si nasazená domácí teenagerka a finalistka loňského US Open zahraje s Beatriz Haddadovou Maiaovou (H2H 1-0).

• WTA 1000 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 2.697.250 dolarů
pondělní výsledky (8. 8. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kar. Plíšková (14-ČR) - Krejčíková (ČR) 6-3 6-4
Rybakinová (Kaz.) - Bouzková (ČR) 7-5 6-7(3) 6-1
Riskeová-Amritrajová (USA) - Kvitová (ČR) 6-2 4-6 6-3
Fernandezová (13-Kan.) - Sandersová (Austr.) 6-4 6-7(2) 6-3
Halepová (15-Rum.) - Vekičová (Chorv.) 6-0 6-2
Ostapenková (16-Lot.) - Kalininová (Ukr.) 6-4 6-2
Haddadová Maiaová (Braz.) - Trevisanová (It.) 6-2 2-6 6-2
S. Williamsová (USA) - Párrizasová (Šp.) 6-3 6-4
Stephensová (USA) - Keninová (USA) 6-2 6-7(5) 7-5
Muhammadová (USA) - Keysová (USA) 7-6(5) 6-4
Cornetová (Fr.) - Garciaová (Fr.) 3-6 6-3 6-3
Putincevová (Kaz.) - Sebovová (Kan.) 3-6 6-2 7-5
Teichmannová (Švýc.) - V. Williamsová (USA) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

83
Přidat komentář
com
ta bude rada, kdyz na US Open obhaji aspon prvni kolo smilesmile
Reagovat
Dobry-den
Dneska zahrála neuvěřitelné 3 winnery. smile Hraje si na Bouzkovou nebo co? smile
Reagovat
tommr
proti Giorgi se k winnerům dostane jen málokterá hráčka ...
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Giorgi dneska měla ten den, kdy jí tam padne uplně vše, to je nehratelný pro všechny soupeřky... Emma zas tak špatná nebyla, na ty naše princezny by to stačilo na všechny smile
Reagovat
Bob
končí.
Reagovat
com
ja teda cetl jen to, ze vidi nejaky svetlo na konci tunelu.. Ale jestli skonci, az prohraje v pristim kole s Bencic, o tom zadna zminka nebyla smilesmile
Reagovat
lxr
Dle mého názoru minimálně do US open hrát bude.
Reagovat
misa
Druhý a třetí set byl docela povedený, ale s 61 nevynucenými chybami se většinou zápasy na okruhu WTA nevyhrávají...

Chybí větší úderová jistota a taky pohyb není jako kdysi. Nezbývá než se postupně zlepšovat. Snad jí dají kartu i někde jinde než v USA :)
Reagovat
misa
se po zranění úspěšně vrátila v dlouhém těžkém zápase proti kvalifikantce Sanders. Celý zápas dobře běhala (a hopsala), takže noha je už v pořádku.

Stejně jako Bouzková je Fernandez zatvrzelá bojovnice, která na kurtu nevypustí jediný míček smile
Reagovat
smazaný uživatel
Storm si pochvalovala atmosféru a s úsměvem komentovala, že fanoušci jsou šílení, i když jí nefandili. ;-)
Reagovat
baba
co Vondrouš, bude po vdavkách taky někde něco hrát????Této generaci chybí touha dát tenisu všechno, proto ani Vondrouš, Muška už víc nedokáží. Myslím, že ani Marie, ač je snaživá...
musíme teď holt čekat, jak se vyvrbí juniorky,Je to pro mě těžké, člověk si lehce zvykne na úspěch
Reagovat
lxr
Zatím je přihlášená jen na US open, tak snad.
Reagovat
Patapuff
Podle čeho soudíš, že jim chybí touha dát tenisu všechno? Co znamená dát tenisu všechno? Proč by měl někdo dávat své práci všechno? Dáváš Ty své práci všechno? Marie je snaživá, ale chybí ji touha dát tenisu všechno? Není to protimluv?
Reagovat
tommr
nemáš problémy s chápáním psanýho textu? Marie je na rozdíl od Markéty a Karolíny snaživá, ale nemá holt zase takovej talent ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak baba, tak Patapuff si potřebovali jen kopnout do našich holek.
Maruška zažívá nejlepší období a ve 24 letech může jít pořád nahoru.

Markétu a Mušku brzdí zdravotní problémy.
Reagovat
Patapuff
V čem spočívá mé kopání do našich holek?
Reagovat
Maisterstich
Tady se žádná kritika nepřijímá... Na to si zvykej smile
Reagovat
smazaný uživatel
Viz níže příspěvek o Báře. Znáš Báru asi líp než ona sama sebe.
Co je falešného na srdci pro LŠ, připomenutí JN nebo r.68?
Reagovat
Patapuff
Mluví o šedesátém osmém, o vlastenectví a krátce na to odmítne nastoupit k rozhodujícímu zápasu FedCupu. Činy, nikoliv kecy, vypovídají o charakteru člověka.
Reagovat
medvidek-v-malini
smilesmilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
A Tereza své maximum dávno překonala a dává tenisu všechno a Katka S.se teprve uklidní. A mezi tím nastoupí Lindy a spol.
Reagovat
Patapuff
Píše se tam: "Této generaci chybí touha dát tenisu všechno", a že Bouzková je snaživá. O tom, že by Bouzková měla menší talent než ostatní, se tam nic neříká. Našel si v textu víc, než co tam bylo napsáno. Patrně jsi velmi bystrý hoch.
Reagovat
tommr
jj to jsem dopsal pro méně chápavé jako jsi ty ...
Reagovat
Patapuff
Dík. Už jsem si dřív všiml, že jsi tu jeden z nejchytřejších.
Reagovat
lxr
Zkoukl jsem highlights ze zápasu a myslím, že není tak slabá, jak se čekalo. Překvapila mě i pohybem. Na její věk dost slušný.
Reagovat
EllNino
https://www.tenisportal.cz/hrac/scott-dbe49/

Někde bude asi chyba, vážení :) Nemůže být přeci na dvou místech najednou
Reagovat
Vlk-v-trave
Hermiona:)))
Reagovat
JohnB
Ačkoli Plíškovou moc nemusím, tak je super, že tu nabubřelou Krejčíkovoi porazila. Baruna je snad nejméně sympatická hráčka, co jsme kdy měli. Ty prostě fandit nejde. Jana Novotná se musí obracet v hrobě.
Reagovat
lxr
Jde, já jí fandím. I když v poslední době uznávám že není úplně příjemná na kurtu. smile
Reagovat
EllNino
Jsem zvědav, co bude dál ... titul určitě nakopnul, když si odmyslíme Eastbourne, tak ale sezóna podprůměrná, 7x konec v prvním zápase, 5x ve druhém, nebodované 3. kolo na Wimblasu, čtvrtfinále v Dubaji ...

Opravdu přísnější měřítka splňuje asi jen čtvrtfinále v Miami a titul z Eastbourne, nejlepší tenis letos ale hrála podle mě v Dubaji a je škoda, že Penko neporazila, když měla tolik šancí ...

Těžko říct, jak sezónu zakončí, teď přijde Cincinnati a US Open, asijská šňůra opět nebude, tam se jí taky vždycky dařilo ... a ten program vůbec nevím, jaký tam je, asi bude improvizace, spousta nových turnajů a tisícovka v horách v Guadalajaře :) Tak snad do konce roku ještě někde najde vlnu, na US Open se jí v posledních letech docela dařilo alespoň do 3. kola, tak doufám, že to potvrdí ... a hlavně ať je ruka v pořádku

Sezóna 2023 se zřejmě v jejím podání ještě konat bude, ale je to velká neznámá :)
Reagovat
Torn
Podle mého je hlavou někde úplně mimo kurt.
Reagovat
peggy
Mila Karolinko to největší blahopřání za poražení Krejcikove.Vsade z ní dělají pani božskou.Proste BLAHOPREJI,BLAHOPREJsmileIsmile
Reagovat
Patapuff
U Krejčíkové se naplňuje, že pýcha předchází pád.
Reagovat
Torn
Tak ona byla nafoukaná vždycky, nicméně to nebylo tak vidět. Stačilo mi v Praze to její "jsem přece doma", reakce na to, že čároví hlásí správně out. :D Ona Bára totiž není úplně tak strašně fér a fajn holka z Moravy, jak se snažila zpočátku tvářit. Kouzlo Jany Novotné vyprchalo.
Reagovat
Patapuff
Ty její pindy o Novotný, Šafránkový o šedesátym osmým, to bylo všechno strašně falešný. Na Olympiádě řešila, že nebude hrát někde na zadním kurtu, při FedCupu se točilo všechno kolem ní, pak se před rozhodujícím zápasem schovala v šatně...
Reagovat
medvidek-v-malini
příjemně překvapuješ... smile
Reagovat
EllNino
Dalo se čekat, los byl hrůzostrašný, a dneska to ještě završí Terka proti BeBe ...

Maruška zahrála maximum, na víc podle mě nebylo, Elena slaví první výhru po Wimbledonu, u Marušky chyběla razance a pak i fyzička ...

Karolína/Bára - zápas jsem neviděl, tipoval jsem spíš tři sety, ale Bára je teď tak mimo, že to Karolíně stačilo ...

Petra bohužel, čekání celý den asi taky nepřidalo, žádná atmosféra, Petra na začátku spala, ve druhém se trochu chytla, ale třetí už zase nic moc - nojo, není nahráno, v Severní Americe nic nečekám, každý vyhraný zápas je teď bonus, navíc neoblíbená Alison, všechno blbě smile
Reagovat
misa
Maruška doběhne a vrátí obrovské množství míčů, ale mám pocit, že její vracení těm opravdu dobrým hráčkám moc neublíží. Hraje totiž všechno s podobnou razancí, rotací a do stejným míst. Proti slabším to stačí, ty většinou nevydrží a zkazí, ale proti špičce by se měla bránit s větší kreativitou. Třeba slajz křížem je hodně účinný, nebo zahrát forhend s větší horní rotací, aby míč výš vyskočil. Rozbít více tempo výměn by to chtělo.

Ale těžko jí něco vyčítat, každý hraje s nadáním, které dostal, a Marie má letos výbornou sezonu.
Reagovat
com
smilesmilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Bohuzel... druhy mb uz Petra neodvratila.

Summary zapasu je jednoduche, da se to shrnout komentem - Big Swing, Big Miss.
Reagovat
tommr
v prvním setu se Petra zastřelovala, ve druhým se trochu zlepšila a s odřenejma ušima ho uhaluzila, ve třetím už neměla síly ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Koukam, ze divaci asi sli uz spat... Masters a tribuny na tom kurtu bez divaku... takze je z toho takove komorni drama... jen je slyset poradny curbes asi z centr kurtu. Smutny obrazek...

Hra obou holek nevypada nejak uchvatne... tedy za ten zacatek tretiho setu... dost chyb z obou stran, ikdyz asi nektere spis vynucene.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale ted na servisu Petra dobre... :)
Reagovat
Vlk-v-trave
uuu, Petra brejknuta, na tom FH je Petra hooodne spatna...
Reagovat
Vlk-v-trave
jen co jsem to napsal, tak to zlepsila...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
a zhorsila BH :)))
Reagovat
Vlk-v-trave
odvraceny bb, aspon ze tak...
uz je mi jasne proc jsou tribuny bez divaku:) Na centru hraje Lejla:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Holky se behem gemu dovedely, ze Lejla vyhrala zapas, to se asi neda neslyset, ted si poslechnou behem gemu jeji speech...:D

Kazdopadne kriticky moment, Petra serviruje, aby se udrzela v zapase,
Reagovat
Vlk-v-trave
big swing, big miss, big moment... a budem odvracet MB...
Reagovat
com
takovej monolog smilesmile Koukam, ze se dival na Kvitovic asi sam smile
Reagovat
misa
Na centru hrála Leylah :)
Reagovat
Vlk-v-trave
paradni vstup do turnaje:)
Reagovat
Oin
Čistá hra při podání Riskeové a P3tra srovnává na 1:1!
Reagovat
Pavlis
V Torontu nyní asi prší, takže nevím, kdy bude Petra hrát.
Reagovat
tommr
už se vysušujou kurty ...
Reagovat
tommr
tak nic - už zase začalo pršet ... smile
Reagovat
R01316
a uz se zase hraje..:)
Reagovat
com
no a jelikoz se jeji zapas porad posouva, tak na ni cekat nebudu smilesmile Rano zkouknu vysledky a snad mi nezkazi den smile
Reagovat
Torn
Ty bys koukal na Petru? Nevěřím. :D
Reagovat
com
kdyby hrala v normalni cas, koukal bych smile
Reagovat
lxr
Já bych to neriskoval ani tak. Nechci aby mě odvezli.
Ale jinak mám Petru rád a fandím jí. Ale její zápasy v poslední době nedávám. Snad to proti Riske zvládne.
Reagovat
d@ve
Jenže COMic je hater Petry. Takže by se jí spíš škodolibě poškleboval.smilesmile
Reagovat
tommr
Karolína celkem s přehledem potvrdila pozici český jedničky. Momentálně je to ovšem titul typu jednookej mezi slepými králem ...
S Bárou Krejčíkovou má Karolína po dnešku bilanci 4:0 takže jí chybí už jen jedna výhra k tomu aby se Bára stala oficiálně její "pigeon" (českej ekvivalent tohoto anglickýho termínu bohužel neznám) ... smile
Reagovat
Torn
Pigeon je holub. Mám pocit, že se to trochu pojí k vojně. Holub vs mazák. I když já bych to v rámci tenisu překládal asi jako otloukánek. .D
Reagovat
tommr
otloukánek je výstižnej překlad, ale v čestině prostě žádnej ekvivalentní tenisovej termín nemáme ...
Reagovat
Torn
Máme..:D Anderson. :D
Reagovat
tommr
smilesmile
Reagovat
com
smile no klidne ten druhej set mohl byt 6:1 namisto 6:4, ale tak hlavne ze to neslo do tretiho setu.. Ted hlavne aby zitra vypadla Anisimova smilesmile
Reagovat
tommr
jj v závěru to byly zase zbytečný nervy ale tentokrát to naštěstí dobře dopadlo. Karolína na Báru umí ... smile
Reagovat
misa
měla si zapsat i turnaj týden před US Open. Přece musela vědět, že když se jí bude dařit v Praze, tak nestihne Washington. Takhle ji čeká už jen Cincinnati, kde nejdřív musí projít kvalifikací.
Reagovat
EllNino
O nic nejde ne? Má letos bohatě nahráno :))
Reagovat
misa
V profesionálním tenise vždy o něco jde. V případě Marušky třeba o vylepšení žebříčkového maxima.
Reagovat
JohnB
Tohle je přesně ten špatnej přístup - má nahráno, nejhorší možný přístup
Reagovat
lxr
Mě přijde ze to má dobře vymyšlené. V poslední době hraje dost, hraje fyzicky náročný tenis a navíc musí na obou tisicovkach do kvaldy. Aspoň si před US trochu odpočine.
Reagovat
tommr
když dojde v Cincinnati daleko tak to bude ideální příprava na USO ...
Reagovat
misa
Může dostat do 1. kola podobnou soupeřku jako dnes.
Reagovat
tommr
takovou smůlu dvakrát po sobě snad mít nebude ...
Reagovat
Pesek12
A proč musí do kvalifikace, když se na žebříčku pohybovala před turnajem (nevím kdy se přesně losuje) kolem 60. místa?
Reagovat
tommr
přímo na turnaj postupuje jen prvních 48 hráček žebříčku ...
Reagovat
mirmar
vysoká hra na nízké úrovní
Reagovat
Dobry-den
Marie by obě dvě porazila. smile
Reagovat
tommr
tím bych si nebyl tak jistej. Mezi našima hráčkama se dodržuje určitá hiearchie a ty výše postavené jen málokdy prohrají s níže postavenými ...
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist