Hlavní obsah

Viktoriáni přemůžou šerify i podruhé a postoupí, avizují experti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stamiliony mají nadosah. Fotbalisté Viktorie Plzeň si v úvodním utkání 3. předkola poradili v Kišiněvu se Šeriffem Tiraspol (2:1), ve Štruncových sadech mají tedy výhodnější pozici pro postup do play off o Ligu mistrů. Výhra Západočechů je ve večerní odvetě oceněna kurzem 1,53:1, Šeriff bude v kurzu 7,2:1 outsiderem. Remíza se sází v kurzu 4,1:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Pilař z Viktorie Plzeň.

Článek

Viktoriáni přemůžou šerify i podruhé a postoupí v kvalifikaci o Ligu mistrů do posledního dějství. Tak lze přeložit kurzy a sázkové náběry tipujících. Plzeň překvapila v prvním duelu, porazila Tiraspol a v odvetě by si měla postup pohlídat.

„Doma je Plzeň silná, to už dokázala mnohokrát, v kurzu 1,53:1 ji favorizujeme na výhru. Postup je podle nás hodně blízko v kurzu 1,03:1," říká k plzeňským šancím Petr Urbanec, fotbalový bookmaker Tipsportu.

Sázka na postup moldavského mistra je k mání s vysokým kurzem přes 11:1.

„Liga mistrů volá. Los zatím Viktorce umetá cestu do základní skupiny nejprestižnější klubové soutěže světa. Ovšem nepředbíhejme, stále je tu domácí odveta se Šeriffem, a snad také čtvrté předkolo. O víkendu Západočechy prověřily Pardubice a vůbec nešlo o jednoduché utkání, přesto se domácím podařilo zvítězit a po remíze v Teplicích složit reparát," připomíná Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Plzeň do čtvrtého předkola postoupí, sice to nebude tak dominantním způsobem jako proti Helsinkám, ale že viktoriáni vstřelí v kurzu 1,73:1 více než 1,5 branek, mi přijde reálné," tvrdí Hanák.

Bílek boří mýtus o defenzivním trenérovi. Oporu našel v odepisovaném hráči. Diskuse z pořadu Přímák s Vernerem Ličkou.Video: Sport.cz

Drtivá většina sázkařů očekává postup Viktorie. „Na výhru domácích jsme přijali 94 % vkladů, vítězství Tiraspolu se objevuje na pouhých 4 % tiketů," říká za Chanci mluvčí Markéta Světlíková.

Viktoria je doma velice silná a neponechá nic náhodě. Stejně jako proti HJK bude chtít co nejdříve rozhodnout. Sázkaři věří, že se klidně může opakovat situace jako proti Helsinkám, kdy Plzeň doma finský klub jednoduše smázla. Sází tak i na to, že Viktoria vstřelí 4 a více branek (7,89:1).

Optimismus jde ještě dál. Bookmakeři v tuto chvíli dokonce věří, že Plzeň má celkem blízko do skupinové fáze LM. „Není to ani padesát na padesát, teď už se přikláníme k tomu, že to Plzeň zvládne. Po Tiraspolu by měla rozhodně hratelné kluby Ferencváros nebo Karabach," vysvětluje optimisticky Urbanec.

Postup Viktorie do základní skupiny Ligy mistrů má kurz 1,75:1, nepostup pak 1,94:1.

Reklama