Deset červencových videoklipů, které nás v roce 2022 zaujaly

223

Minulý měsíc opět přinesl nové inspirativní písně a s nimi i povedené videoklipy. Podíváme se na nezávislou tvorbu i na zavedené hudební interprety. Objeví se i některé legendární osobnosti, ovšem nejen ze světa hudby, ale i filmu, jež na klipech spolupracovali. 

Primus – Over The Falls

Zástupcem nezávislé tvorby je například alternativní metalová kapela Primus. Skupina byla založena již v roce 1984 a píseň vznikla o třináct let později. Videoklip se k této písni však na YouTube objevil až tento měsíc, čímž kapela jistě potěšila své fanoušky.

Bengala Fire – Matador

Nezávislým interpretem je i kapela Bengala Fire pocházející z Itálie. Povedenou rockovou píseň Matador doplnili stejně tak povedeným videoklipem. Zdánlivě jednoduchá animace rozhodně dokáže zaujmout. 

Gorillaz – Cracker Island ft. Thundercat

Skupina Gorillaz se také klasicky rozhodla doplnit píseň animovaným videoklipem. V něm se však 3D animace povedeně kombinuje se skutečně natočeným materiálem.

The Weeknd – How Do I Make You Love Me?

Animovaným klipem disponuje i slavná jména popové scény jako je The Weeknd. Podobně jako Gorillaz i videoklipy The Weeknda často využívají animace. Zde však mnohem více využívá kreslených textur a 2D animace. Mimo to se v této písni opět ukazuje silný vliv osmdesátkového hudebního stylu. 

Harry Styles – Late Night Talking

Zastáncem osmdesátkového stylu je i Harry Styles. Do svých písní zahrnuje charakteristické prvky tohoto hudebního období již od začátku své sólové dráhy. Krom toho je i celý videoklip skvěle natočen. 

a-ha – I’m In

Pokud jsou Harry Styles a The Weeknd zastánci osmdesátek, skupina a-ha musí být jedním z jejich hrdinů. Kapela totiž v těchto letech vznikla a také v roce 1985 se proslavila legendární skladbou Take On Me. Přestože se jejich nová píseň lehce odlišuje od jejich rané tvorby, rozhodně se jedná o velmi povedené dílo. 

FINNEAS – Mona Lisa, Mona Lisa

Povedeně natočen, avšak velmi dokumentárním stylem je pojat i videoklip Finnease, je bratra Billie Eilish. A právě dokumentární styl se k této láskyplné písni velmi hodí. 

Marcus Mumford – Cannibal

V seznamu jsme zmínili několik legendárních hudebních jmen. Krom toho ale musíme zmínit i ty, kteří stojí za kamerou a vznikem samotného klipu. Režisérem klipu pro Marcuse Mumforda ze skupiny Mumford and Sons nebyl nikdo menší než slavný Steven Spielberg. A jedná se tak o jeho první videoklip v jeho dlouhé režisérské kariéře.

Maya Hawke – Thérèse

Před kamerou se u svého nového klipu objevila dnes již slavná talentovaná herečka a zpěvačka Maya Hawke, kterou nejlépe známe ze seriálu Stranger Things. Píseň i videoklip jsou velmi povedené, avšak pro mladší diváky možná na zcela vhodný.

Måneskin – If I Can Dream

U filmů náš seznam zakončíme, neboť skupina Måneskin se podílela na hudební složce úspěšného muzikálu Elvis se svou skladbou If I Can Dream. Tato rocková píseň se do snímku velmi hodí a režisér Buz Luhrmann udělal dobře, že oslovil právě loňské vítěze Eurovision.