Recept na úspěšný byznys plán podle Kylie Jenner

Ani řada skandálních odhalení mladé podnikatelce neubrala na sebevědomí a chuti pouštět se do dalších a dalších projektů. Bezpochyby se podniká mnohem lépe, když máte za zády hvězdnou a nesmírně bohatou rodinu, přiučit se však pár trikům, které vám dopomohou k úspěchu může kdokoliv. Co by vám v cestě za kariérou snů nemělo chybět?

Sebevědomí sahající k hvězdným výškám

Je úplně jedno, co se kolem vás děje. Jestli právě média odhalila vaše smyšlené úspěchy, popírané plastické úpravy, nevydařené vztahy nebo to, že vaše firma není ta nejlepší na světě. Důležité je mít sebevědomí ustát každý neúspěch a naopak každý takový karambol umět využít ve svůj prospěch. I špatná reklama je reklama a proč ji neotočit ve svůj prospěch a neudělat si na ní další PR. Ano, jistě, na tyto hry musíte mít žaludek a být si jistá sama sebou. Právě v tom je ale Kylie mistryní. Sebedůvěru a silné ego v ní budovala její matka odmalička, není se tak čemu divit, že mladé byznysmence nečiní nic problém a vše, co stojí v cestě jejímu úspěchu, bere jako součást hry. Kterou chce pochopitelně vždy a za každou cenu vyhrát.

5 důvodů, proč Harry Styles vládne šoubyznysu

elle.cz

Všestrannost

Podnikat jen v jednom oboru? Podle Kylie pouze pro zelenáče. Když máte možnosti, nápady a kapitál, rozjeďte svůj byznys hned na několika frontách. A že všemu až tak nerozumíte a nejste v oboru kovaná? Nevadí. Obklopte se týmem těch nejlepších z nejlepších a vložte do nich veškerou důvěru. Tenhle vklad se vám v případě úspěchu mnohonásobně vrátí.

Sebeprezentace

Vždy perfektní vystupování bez jediné známky pochybností, ať už o sobě samé nebo o svém podnikání. Dokonalý outfit, make up, manikúra, parfém, který podtrhne vaši osobnost, doplňky, které i beze slov dají světu najevo, kdo právě přišel do místnosti. Kylie bere investice do sebe samé a do všeho kolem velmi vážně a ví, že je sama sobě chodící reklamou, proto na sobě nesmí (a hlavně ani nemusí) šetřit. A pozor. Nešetří ani na svém týmu. Přemýšlí totiž opět jako profesionál, který ví, že když se jeho lidem bude skvěle pracovat a budou mít hvězdné podmínky, může se na ně o to víc spolehnout a nebude se muset strachovat, že budou mít zaječí úmysly.

Lady Gaga přijala roli Harley Quinn v novém Jokerovi. Co vše víme?

elle.cz

Sociální sítě

Jsou jednou z nejsilnějších zbraní mladé byznysmenky. Aby ne, vždyť počet followers, kteří hltají každý její krok je k dnešnímu dni vyšší než 365 milionů! Nejen Kylie ale všechny členky klanu Kardashian-Jenner jsou na sociálních sítích jako doma a moc dobře ví, že bez této patformy by nedosáhl jejich úspěch takových rozměrů, jakých už několik let dosahuje. Není tedy divu, že patří mezi jejich nejsilnější marketingové nástroje. Jen pro informaci, v roce 2021 si Kylie díky dosahům, které má na Instagramu, jedním příspěvkem vydělala zhruba jeden milion dolarů. Neuvěřitelné? Ano! Samozřejmě, že má kolem sebe obrovský marketingový a PR tým, pojďme si ale říct, že to co prodává, je samozřejmě její jméno, které se stalo slavnou značkou samo o sobě a s kterým umí pracovat na výbornou.

Božská Priyanka Chopra: Z Indie přímo do Hollywoodu

elle.cz

Trpělivost

Samozřejmě, málokdo z nás (tedy spíš nikdo) má takové vstupní podmínky do světa byznysu jako má právě Kylie Jenner. Co bychom se ale od téhle mladé podnikavé dámy měli učit není odvislé od výše vaše bankovního konta nebo od toho, kým jsou vaši rodiče. Žádný úspěch nepřichází hned a sám od sebe. Každé úspěšné podnikání chce spoustu trpělivosti, empatie, vytrvalosti, vášně pro danou věc ale také pokory a silné vůle. Nebojte se využít všechny možnosti, které dnešní doba nabízí. Nejste si v některé z důležitých oblastí prezentace jistá? Nemusíte si hned najímat tým o desítkách členů. Spojte se s nadšeným studentem, který vezme vaši nabídku jako příležitost nebo se začněte učit sama. Neoplýváte od přírody přehnaným sebědomím? Jděte na to krůček po krůčku, časem se dá naučit i nemožné. Nemáte chuť nebo čas komunikovat s potencionálními zákazníky? Najděte si asistentku, která se stane vaší pravou rukou. Nic není nemožné a není příliš velkých cílů ani snů. Pokud jste o svém projektu (ať je jakýkoliv) přesvědčená, nadechněte se, zavřete oči a skočte do tohoto dobrodružství po hlavě! Ano, buďte opatrná ale sněte jak jen nejvíc to půjde a umíte. Protože only sky is the limit!

 

Zdroje: Hollywood Life, In Style, Vanity Fair, Wikipedia Commons