PC verze Madden NFL 23 bude stejná, jako na starší generaci konzolí
i Zdroj: Steam
Madden NFL 23 Novinka PC verze Madden NFL 23 bude stejná, jako na starší generaci konzolí

PC verze Madden NFL 23 bude stejná, jako na starší generaci konzolí

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

10. 8. 2022 10:35

Společnost EA Sports potvrdila, že letošní ročník virtuálního amerického fotbalu Madden NFL na počítačích zatím nedosáhne vylepšení pro modernější generaci konzolí. Hráči na počítačích se tak nedočkají údajně přelomové technologie FieldSense a série nenapodobí příbuznou FIFA, která i na počítačích nabídne srovnatelný zážitek jako na Xbox Series a PlayStation 5.

Reklama

  • Madden se zatím na PC nevyrovná novým konzolím
  • Ročníku 23 bude chybět technologie FieldSense
  • Autoři ale avizují, že chtějí platformu opět dorovnat

FieldSense je pro sérii výraznou novinkou a nejzásadnějším prvkem ročníku 23. Ve své podstatě jde o technologii s podobným cílem jako HyperMotion v sérii FIFA, jen realističtějších animací dosahuje úplně jiným způsobem. FieldSense má vnést do hry mnohem realističtější výpočty fyziky a souvislostí v chování hráčů. Každá ofenzivní i defenzivní akce se tak může dohrát až do úplného konce a rozhodnout o dalším vývoji. S technologií také souvisí přesnější a otevřenější systém přihrávek, plynulejší ovládání pohybu nebo možnosti obranných zákroků na hráče ve výskoku.

Hráči na PC ale oproti loňskému roku (kromě obligátních nových soupisek) dostanou jen vylepšené možnosti jednání s volnými hráči a v rámci transferů, nebo nový scénář v režimu Franchise, kde budou restartovat kariéru staršího vyhořelého hráče na libovolné pozici (což je mimochodem velmi zajímavý prvek, který bych chtěl vidět i v jiných hrách). To je trochu škoda, i FIFA už od letošního roku na PC nabídne stejné možnosti, jako na aktuálních konzolích.

Mluvčí studia situaci okomentoval pro magazín PCGamer, který na skutečnost upozornil. Hráče ubezpečil, že se studio snaží PC verzi vyrovnat těm ostatním, protože i na počítačích má série oddanou komunitu hráčů. Zatím ale mluví jen o budoucnosti. Zřejmě tedy tato komunita není tak lukrativní. Výhodou je alespoň to, že na počítačích titul stále stojí nižších 60 dolarů, tedy o deset dolarů méně, než na PlayStationu 5 a Xbox Series.

Madden NFL 23 vychází 18. srpna.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama