BK MLADÁ BOLESLAV

Příprava na sezonu odstartuje zápasem se Slavií, sledovat jej můžete i živě

10. 8. 2022
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – Čekání na extraligový ročník 2022/2023 se pomalu ale jistě krátí, Bruslařům startují letní přípravné zápasy, od kterých je to k něm "ostrým" už jen co by kamenem dohodil. První z nich je na programu ve čtvrtek 11. srpna od 17 hodin a BK Mladá Boleslav přivítá ve ŠKOENERGO Aréně celek pražské Slavie. Vstupenky jsou k zakoupení online zde nebo hodinu před utkáním na přední pokladně zimního stadionu.

Na soupisce Slavie najdeme známá jména

Přestože soupiska Slavie působí o něco chudším dojmem, jelikož prozatím čítá o několik jmen méně než v loňské sezoně, i tak na ní najdeme jména, která dobře známe z Mladé Boleslavi. V místo v obraně sešívaných si našel místo Karel Klikorka, který od svého odchodu od Bruslařů působil primárně v Litoměřicích. V útoku pak zaujmou směrem k Bruslařům především dvě jména – Tomáš Knotek, který loni Mladé Boleslavi vypomáhal v Lize mistrů i v play off, a diváka jistě "trkne" i jméno Lukáše Žejdla.

Za zmínku pak jistě stojí i tři zkušení borci ve slávistických řadách, a to Vladimír Růžička mladší, Michal Poletín a Pavel Mrňa. V obraně patří mezi nejzkušenější zadáky Jindřich Barák a mezi třemi tyčemi nepochybně upoutá jméno Romana Málka mladšího, který chytal i první přípravné utkání slávistů a to v úterý v derby proti Spartě.

První přípravný zápas aneb derby se Spartou

O tom, že pražské hokejové derby fanouškům chybí, bylo jasno v úterý 9. srpna, kdy do Holešovic zavítalo téměř sedm tisíc diváků – a to se jednalo pouze o přátelský duel. Sparťané nakonec zvítězili 3:2, za Slavii se trefili zmiňovaný Tomáš Knotek a také Vladislav Houška. Pokud vás i jeho jméno zaujalo, pak oprávněně, neboť v Mladé Boleslavi odehrál svá dorostenecká a juniorská léta. V týmu z Edenu je prozatím na zkoušce.

"Na první zápas to byl velmi kvalitní soupeř, který nastoupil ve velmi silné sestavě. Byla to pro nás velká prověrka a ukázalo nám to, na čem musíme pracovat," řekl po utkání kouč slávistů Jiří Veber.

Sestava HC Slavia Praha z utkání proti Spartě: Málek (41. Pittr) – Szathmáry, Hejda, Matyáš, Žovinec, Barák, Klikorka, Do. Němeček – Růžička, Žejdl, Poletín – Mrňa, Knotek, Všetečka – Brož, Pšenička, Kern – Houška, Havrda, Strnad.

Nezbývá než dodat, že naposledy se Bruslaři a Slavia potkali v létě 2016 v rámci přípravného zápasu, ve kterém Středočeši zvítězili 5:1. Jeden z gólů dával mimochodem David Štich – po letech znovu obránce BK Mladá Boleslav. Lukáš Žejdl tehdy působil na opačné straně barikády. Z extraligy Slavia sestoupila na jaře 2015.

Zápas se Slavií živě