Úterý , 21. 05. 2024

Monika

Gua sha: Přírodní kosmetická pomůcka, která nesmí chybět ani vám

V dnešní době bezpochyby roste oblíbenost korejské a japonské kosmetiky a pomůcek pro krásu, nicméně ani ta čínská nezůstává v zapomnění. Počínaje čínskými bylinkovými čaji a pudry zaznamenal svět krásy instagramový vzestup křišťálového kamene na obličej – Gua sha. To je nástroj, který se používá k masáži obličeje pro čistší a zdravější pleť.
gua sha
Gua sha se používá na masáž nejen obličeje.

10. 08. 2022

Základem této pomůcky je šikmý kámen, ten se obvykle vyrábí z křišťálu, kosti nebo rohoviny. Používá se k seškrabání kůže na obličeji, což podpoří průtok krve a aktivování energií. Tím si zajistíte přirozený lifting.

Gua sha

Gua sha (čtěte gvaša) je vlastně starobylá čínská praktika pro tok energie a krevní oběh. Techniku lze použít na celé tělo a je poměrně razantní – pomocí plochého nástroje se kůže škrábe, dokud nezčervená. Trend gua sha je však jemnější formou.

gua sha
Používání pomůcky z přírodního kamene je bezbolestné a příjemné.

Pomocí menší verze nástroje vyrobeného z nerostu bezpečného pro tělo i čakry se na obličej vyvíjí silný tlak a kůže se masíruje dlouhými tahy. Tím si zajistíte lepší pleť. Zlepšuje se krevní oběh, lymfatická drenáž a pružnost pokožky, zatímco se snižuje svalové napětí a vrásky.

Je používání guashy bolestivé?

Pokud budete tento nástroj používat správně, nebude vás bolet. Koneckonců jste to vy, kdo určuje tlak na pokožku. Pokud je vaše pleť poškozená nebo bolestivá, tlak jednoduše snižte.

Jak Gua sha funguje?

Nejlepší je před použitím tohoto nástroje nanést na obličej pleťový olej, který pokožku vyhladí.

  • Držte nástroj v úhlu 45 stupňů a škrábejte po pokožce pohybem směrem nahoru a ven.
  • Začněte od středu obličeje a postupujte dokola.
  • Pro dosažení maximálních výsledků zkuste tento postup provádět každý den po dobu jedné až tří minut.

Na rozdíl od krystalového válečku (face rolleru) by však nástroj Gua sha neměl být studený. Chlad má tendenci stahovat cévy, což je opak toho, co chcete.

set
Set přírodní péče o krásu.

Typy Gua Sha

Tyto nástroje se mohou používat na různé části těla, tudíž mají několik tvarů. Od zaoblených křivek pro masáž tváře až po klínovité tvary pro použití na čelisti a obočí – je opravdu z čeho vybírat.

K TÉMATU  Letní móda – jaké boty si vybrat, když venkovní teploty stoupají?

Krystaly se také dodávají ve velké škále, a to včetně růženínu, nefritu, ametystu, černého obsidiánu a dalších. Jak se v nich vyznat?

  • Růžový křemen je považovaný za emocionálního léčitele, kámen soucitu a všeho, co souvisí s láskou. Je nejvhodnější pro detoxikaci, zvedání a zjemňování jemných linek a vrásek, stejně jako pro odvádění toxinů a negativity.
  • Nefrit – V tradiční čínské medicíně se věří, že nefrit má schopnost pomáhat vyrovnávat vnitřní energie a uvolňovat nervový systém. Z funkčního hlediska je pokládaný za nejlepší pro snížení otoků a podporu lymfatických funkcí. Nefritové válečky mají při aplikaci na pokožku o něco větší odpor, což některé uživatele mylně uvádí ve fakt, že je z hlediska funkčnosti lepší.
  • Ametyst odvádí negativní energii a stres, protože vyzařuje záporné ionty. Říká se, že má chladivý účinek na pokožku a může pomoci uvolnit svalové napětí v oblasti čelistí a spánků. Díky svému zápornému náboji je považován za nejlepší prevenci proti bakteriím a stahování pórů, takže je ideální pro pleť se sklonem k akné.
  • Černý obsidián obsahuje nejsilnější energie a na jeho vzniku se podílejí prvky ohně, vody a země, černý obsidián se používá k odčerpávání negativní energie z těla. Ve feng-šuej se předpokládá, že odstraňuje překážky a negativní myšlenky. Říká se, že důsledným používáním se nerovnováha dostává na povrch, aby se uvolnila.
Jak by měla vypadat vaše denní rutina?

Jaké jsou výhody Gua Sha?

Gua Sha dokáže zmírnit:

  • bolesti při migréně
  • příznaky perimenopauzy
  • zánětlivé příznaky
  • úzkost a další

Popularita tohoto nástroje souvisí s jeho jednoduchostí. V dnešní době používáme opravdu mnoho technologií, že je někdy docela příjemné použít nějaký nástroj, který nemusíte nabíjet. Tak se pusťte do škrábání a buďte spokojená, uvolněná a bez vrásek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Kouzelné pleťové oleje. V čem jsou jedinečné a jak vybrat ten správný?

K TÉMATU  Naklíčená semena patří mezi to nejzdravější, co můžete sníst

Objevte tajemství krásy jižanských žen a osvojte si přirozenou péči

Zdroje článku:
www.vogue.in, www.allure.com
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Některé z nás se při pojmech „povinné ručení“ a „havarijní pojištění“ jen zatočí hlava při představě, že bychom si jej měly sjednávat samy. Návštěva pojišťoven, porovnání, co nám na přepážkách bylo nabídnuto, ale hlavně: pamatovat si údaje o našem autě. Jenže takto už to dávno neprobíhá! Dnes se pojistíte online, z pohodlí domova. Potřebovat budete jen osobní doklady, velký technický průkaz a několik minut svého času.
Tolik lidí si přeje jíst zdravě. Bohužel ne každému se to podaří. Lidé se po čase vrátí ke starému režimu nezdravého stravování. O měsíc později zkouší další pokus, ale zase je něco vrátí ke starému režimu. A takto je to dokola a dokola. Jsou tu ale i takoví, kteří se zdravou stravou ještě ani nezačali, protože se nemohou odhodlat. Jak to tedy jednou provždy změnit? Jak se odhodlat, a zároveň u toho vytrvat a nevracet se zpět ke starým návykům? O tom si povíme v dnešním článku. Proto pokračujte ve čtení, držte se daných pravidel a úspěch vás nemine...
Vypadat dobře chce většina z nás. Jak to ale udělat, abyste se svým tělem byla vážně spokojená a cítila se vyrovnaně? Máme pro vás několik rad, které se vám vyplatí zkusit.
Po dlouhém období samoty jsem si našla přítele, můj život začal být zase o něco šťastnější. Všechno nám klapalo a vypadalo to nadějně. Byli jsme spolu spokojení a pomalu začínali přemýšlet nad společným rodinným životem. Tak jsem se rozhodla, že by Petra mohla poznat i má matka, abych zjistila, co na něj říká ona. Zpočátku vše vypadalo dobře, ale to, co se stalo pak, mě strašlivě zasáhlo.
Mnoho z nás se dlouho vyhýbalo nošení bílých tenisek. A důvod je jasný – prostě se velice rychle zašpiní. Nicméně ať chceme, nebo ne, bílé tenisky jsou prostě IN, a tak se rychlostí světla dostaly do botníku prakticky každé z nás.
Červená řepa je doslova vitaminová bomba. Obsahuje mnoho látek, příznivých pro náš organismus. Může se pyšnit například vysokým obsahem vitamínu C, vitamínu B. Mimo jiné také obsahuje další blahodárné minerály, jako je hořčík, draslík, sodík. Je plná železa a kyseliny listové, a tak se doporučuje i při chudokrevnosti. Také příznivě působí na štítnou žlázu, protože v ní najdeme i jód. A jaké má další skvělé vlastnosti?
Milování většina z nás vnímá jako jednu z nejpříjemnějších věcí na světě. Jde o romantické souznění dvou duší. O fyzický i psychický požitek, který zpravidla popisujeme pozitivně. Najdou se mezi námi ale tací, kteří se na sex rozhodně nedívají tak toužebně, jako většina ostatních. Ba naopak, tihle lidé mají ze sexu strach.
Jiří Korn, ve svých 74 letech, obdržel čestné uznání na Cenách Anděl 2023, kde byl slavnostně uveden do síně slávy. Tento zpěvák a tanečník je známý svým jedinečným hlasem a působivými pohyby na scéně, stejně jako svým výrazným a někdy excentrickým smyslem pro módu, který se vyvíjel a transformoval během celé jeho kariéry.
Máte v plánu zahradní párty? Léto je tady a nejlepší místo pro posezení s přáteli je venku. Grilování, oslava narozenin nebo jen tak, připravte stůl snů! Pokud máte zahradu, je hlavní problém vyřešený. Nemusíte nutně sedět pod vaším přístřeškem, zkuste netradičně posadit hosty uprostřed pozemku na trávníku. A pokud zahradu nemáte, můžete udělat to samé někde za domem. Dny jsou dlouhé a večery teplé, takže vám nic nebrání posedět, jak dlouho jen budete chtít. Důležitá je ale příprava, aby bylo po ruce všechno!
Sérioví vrazi jsou psychicky narušení lidé, kterým ostatní neřeknou jinak než lidské zrůdy. Jejich hlavním povahovým rysem bývá nulová lítost nad lidskými osudy, ačkoliv někteří z nich mohou navenek působit jako velmi spořádaní občané.
Chlapík se promění v ženu poté, co si u výdeje zavazadel na letišti otevře svůj kufr. Zřejmě má opravdu na spěch, protože na nic nečeká a začne se svlékat přímo v hale. Ostatní lidé kolem nevěřícně koukají! Tohle se může stát jen v Las Vegas.
Každý rodič se řadí mezi nějaké rodičovské typy. Ke kterým patříte vy?

Výběr článků

V letošní sezóně budou absolutním hitem dámské lodičky v koženém provedení. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně a netušíte, proč a jakým způsobem je zakomponovat do svého outfitu, nevadí. My vám to totiž na následujících řádcích prozradíme. Proto čtěte a nechte se inspirovat společně s námi!
Otevřete dveře k zdravějšímu životnímu stylu. Dnes přinášíme vám praktické rady a osvědčené tipy, které vám pomohou iniciovat a udržet zdravé návyky. Od malých každodenních změn po postupný proces adaptace, čeká na vás průvodce, jak integrovat zdravější rozhodnutí do svého každodenního života. Jste připraveni na cestu k celkovému zlepšení svého životního stylu? Pojďte do toho snámi a objevte radostné stránky zdravějšího já.
Turecké koberce dříve sloužily nomádům jako ochrana před nepřízní počasí. V posledních letech se ale staly velmi moderní a také luxusní záležitostí. Vydejte se s námi do jedné z výrobny tureckých koberců a podívejte se, jak se tento investiční skvost vyrábí.

Nepřehlédněte

Silvestr je oslavou plnou světla, radosti a naděje, a pro rodiče s dětmi přináší otázku, jak tuto magickou noc nejlepším způsobem sdílet. Dnešní článek na Dámské Lize se věnuje otázce, kde trávit Silvestr s dětmi. Přinášíme tipy na rodinná přátelská místa a aktivity, kde můžete vytvořit nezapomenutelné chvíle pro vaši rodinu a přivítat nový rok s radostí a láskou.
Které těhulky se letos nebo příští rok dočkají přírůstku do rodiny? Těhotenství oznámila slavná kontroverzní rapperka. Otec dítěte je navíc muž, který již byl dvanáctkrát ve vězení! Jaké další hvězdy se brzy dočkají potomka?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek