Stropnický tajně vdával dceru. Na svatbu ale mohl dorazit jen pod jednou podmínkou

Jeden z nejkrásnějších dnů svých životů v sobotu prožili Anna Stropnická a Jan Grundman. V žižkovském Atriu si herecké duo řeklo své ANO. Podle informací deníku Blesk na veselku dorazil i Annin otec a český velvyslanec v Izraeli Martin Stropnický. Jeho přítomnost však byla podmíněna jednoduchým pravidlem. Na svatbu musel dorazit sám, bez doprovodu.

Aby vše proběhlo v klidu, platila pro rodiče snoubenců jasná pravidla – na svatbu museli dorazit bez svých současných drahých poloviček. „S mým exmanželem jsme se dohodli, že naše drahé protějšky necháme doma a na svatbu je nevezmeme. Co je našim dětem do našich milenců,“ svěřila se deníku Blesk nevěstina matka Lucie Borovcová-Stropnická, která na svatbu své dcery dorazila bez současného partnera.

Stejné pravidlo platilo i pro Stropnického. Ten musel přijít bez své milenky Markéty Horňákové. Nežádoucí ovšem měla být také přítomnost jeho zákonité manželky Veroniky Žilkové a všech jejích dětí, přestože se všechny jejich děti, ať už vlastní nebo nevlastní, dobře znají.

Rodina zkrátka chtěla předejít možným konfrontacím. „Dobře se moje dcera Lucie s mým bývalým zetěm rozhodli, že ty svoje nechali doma. Svatba byla opravdu krásná a pohodová,“ řekla nevěstina babička Dagmar Borovcová. „Jsem bedlivý pozorovatel a skutečně jsem nezpozorovala ani náznak nějakého konfliktu. Naopak, atmosféra byla velice přátelská,“ pokračovala. „Moje dcera Lucie, bývalý zeťák Martin i všichni Žilkovi mají v sobě horkou krev. Určitě by se nějaké věci začaly řešit, a to by vůči novomanželům nebylo fér,“ dodala Borovcová. Z nevěstiných sourozenců tak na svatbu dorazil jen bratr Matěj a sestra Františka.

Žilková si vyrazila s dcerami

Pozvání nedostala ani nejstarší dcera Žilkové Agáta Hanychová, ačkoliv byla o víkendu v Praze. Ta místo toho trávila volné chvíle se svým partnerem Jaromírem Soukupem na dostihovém závodišti, kde jeho dcera Natálie vybojovala na mistrovství republiky v parkurovém skákání bronz. Agáta přizvala na tuto akci také maminku Veroniku a nejmladší sestru Kordulu. Ty se o svatbě poté dozvěděly až z médií.

Hlavní důvod, proč nevěstina rodina nepozvala Žilkovou ani její potomky, tkví nejspíše v jejím rozchodu se Stropnickým. Ten jí totiž před několika měsíci po e-mailu oznámil, že se s ní rozchází. Posléze vyšlo najevo, že má mít milostný poměr s o 31 let mladší kolegyní z ambasády v Tel Alivu Markétou Horňákovou. Sám Stropnický o rodinné krizi s médii nemluví.

Ne zrovna v pozitivním světle se o Stropnickém na sociálních sítích vyjádřila také Hanychová. „Nemyslela jsem si, že je to takový zm*d,“ řekla na adresu Stropnického začátkem května. „Už Martina nechci nikdy vidět. Mámě neuvěřitelně ublížil. Že se někdo zamiluje, to se může stát, ale po tolika letech ukončit vztah mailem? To byla pro mě srabárna první třídy,“ zkritizovala Hanychová formu rozchodu, jakou herec zvolil.

Tagy: